*Nettavisen* Nyheter.

Politi-innsats mot misbruk i skolen

Politiets Forebyggende avsnitt på Stovner var på Bjerke videregående skole med narkotikahund onsdag i forrige uke. Foto: Foto: Anders Auberg

Politiet benytter narkotikahund for å avdekke besittelse og bruk av narkotika på videregående skoler i Oslo.

Bjerke: På onsdag i forrige uke var Forebyggende avsnitt ved Stovner politistasjon på besøk på Bjerke videregående skole for å vise seg og dermed forebygge narkotikamisbruk blant skolens elever. Avdelingssjef på Stovner Politistasjon, Steinar Hoff-Olsen, forteller at dette er en rusforebyggende innsats i samarbeid med Utdanningsetaten og skolene selv.

– Vi har hatt fokus på dette en stund, og det er gjort avtaler med rektorene ved de tre aktuelle videregående skolene innenfor vårt distrikt. Det er absolutt ingen aksjon, men en rusforebyggende innsats, og samarbeidet vi har med skolene fungerer svært godt, sier han.

Flere skoler

Hellerud, Stovner og Bjerke er de tre videregående skolene Forebyggende avsnitt på Stovner besøker, men dette er noe som gjelder over hele Oslo. Hoff-Olsen forklarer at de benytter narkotikahund, men at elevene velger om de vil forlate klassen etter at politiet har opplyst om hvorfor de er der.

– Dette er forebyggende arbeid, mer enn et håp om å ta flest mulig. Elever som ikke vil bli sjekket kan få forlate klasserommet, og da får de snakke med en politibetjent utenfor, sier han.

Ved dette besøket fikk to elever et forenklet forelegg som følge av henholdsvis bruk, og bruk og besittelse.

Forebygger

Hoff-Olsen er opptatt av at dette skal virke forebyggende på elevene i den grad at de vet at de kan bli sjekket ved slike innsatser som denne. Det er ifølge avdelingssjefen en god måte å avdekke besittelse og bruk på skolene.

– Hundene våre er så gode at de kan lukte seg frem til om noen har vært i befaring med eller oppbevart narkotika, sier han.

Han forteller at de tre videregående skolene i Groruddalen har hatt lignende resultater etter disse besøkene, og at det er noen markeringer hver gang.

– Likevel er det få markeringer, så det kan tyde på at arbeidet fungerer, sier han.

Rektor ved Bjerke Videregående skole, Gro Flaten, er positiv til samarbeidet mellom etaten og politiet.

– Det er en del av et forebyggende arbeid mot narkotika. Vi har et godt samarbeid med Stovner forebyggende avdeling, og de kommer med forslag til oss om når de kan komme, sier hun.

Flaten var selv med politiet rundt på skolen, men understreker at det er de som styrer, så hennes oppgave var å vise politiet klasserommene og fellesområdene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag