Politi «sovnet» mens de talte sauer…

Seks sauer på langtur fikk i dag hjelp av politiet, brannvesenet og en lokal bonde for å finne veien tilbake til Hadeland.

Seks sauer på langtur fikk i dag hjelp av politiet, brannvesenet og en lokal bonde for å finne veien tilbake til Hadeland. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Et noe ullent oppdrag i morgentimene går nå sin seiersgang på Twitter.

NORDBERG: Kvart over seks torsdag morgen meldte Operasjonssentralen følgende på Twitter: «Noen sauer ville sjekke om gresset var grønnere på den andre siden, og er nå i området ved Nordberg kirke. Etter en opptelling.....zzzzz».

Politiets fårete kvitring deles nå flittig blant de snart 100.000 følgerne på Twitter.

Like før klokken åtte kunne politiet melde at eieren av sauene var varslet og vil hente sauene.

«Dette var et ullent oppdrag!» var konklusjonen.

Fikk hjelp av lokal bonde

Patruljen på stedet flokket seg rundt sauene som ivrig forsøkte å hjelpe kirkevergen med å holde gresset nede rundt kirken.

Politiet fikk også bistand fra en bonde fra Maridalen som plasserte noen av de innfangede sauene på egen gård før han dro tilbake for å hjelpe til med å fange de siste.

– Det var seks sauer, fire voksne og to lam. Da patruljen forlot stedet var alle bortsett fra ett lam fanget inn. Bonden som eier sauene var da på stedet og vi ville ikke bruke mer tid på oppdraget. Vi fikk også hjelp av brannvesenet, uten at det hjalp nevneverdig, sier operasjonsleder André Kråkenes til dittOslo klokken 11.15.

På langtur

Sauene var ute på en skikkelig langtur. De hører nemlig hjemme på Hadeland og har trasket hele veien gjennom Nordmarka før de slo seg til ro rundt Nordberg kirke.

De får nå bilskyss tilbake til hjemlige trakter.

Aldri rolig

Et sommerstille Oslo er ikke alltid like stille for politiet, selv om sauejakt på Nordberg kanskje må sies å være av de hyggeligere oppdragene.

– Det er aldri rolig denne byen, men vi har ingen store hendelser akkurat nå, bortsett fra brannen på Rommen. Det er alltid noe å ta seg til, sier Andre Kråkenes.

Oslopolitiet er kjent for sin vittige kvitring på Twitter om stort og smått som rører seg i hovedstaden. I 2012 fikk de pris for årets beste Twitter-melding under Social Media Awards.

LES OGSÅ:

Naken mann tatt med narkotika

Frp-politiker vil gå naken ned Karl Johan i protest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.