RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: - Sliter mellom 02 og 04

Stasjonssjefen ved Sentrum politistasjon er bekymret for utviklingen i enkelte områder i sentrum.

Men selv om vi har en generell holdning i politiet om at tidligere stenging vil hjelpe, er det ikke noe i veien for å tenke på andre løsninger også, sier Bjørn Hansen.

På grunn av økende vold, bråk og fyll i helgen har politiet i flere storbyer, og politidirektør Ingelin Killengren i Oslo, gått ut med et generelt ønske om å få kortere skjenketid og mindre skjenking.

Vi ønsker ikke å være en festbrems, men det må være ballanse mellom uteliv og hjemtransport slik at ikke vi får opphopningen av mennesker i Oslo sentrum når stedene stenger. Samtidig mener vi at tidligere stenging vil føre til mindre fyll og bråk, sier Bjørn Hansen.

Kritisk tidspunkt

Stasjonssjefen har ingen problemer med å se at det finnes andre løsninger og forstår de som argumenterer for differensierte åpningstider. Han tror absolutt det kunne være en god løsning.

Med differensierte åpningstider ville vi nok kunne lette på trykket i sentrum. Hvis ikke alle utesteder stenger samtidig, vil det ikke hope seg opp like mye folk som nå. Problemet er at da kommer konkurransevridning inn i bildet, og jeg tror det politisk er vanskelig å få til, sier han.

Hansen tror også at mer uniformert politi i gatene ville være med på å roe temperaturen i de tidsrommene de mener er mest kritisk.

Natt til lørdag og natt til søndag, mellom 02.00 og 04.00, når barene og nattklubbene stenger, er kritisk tidspunkt. Selv om vi benytter det personalet vi klarer, har vi for lite personell og sliter med å opprettholde ro og orden, sier han.

Stasjonssjefen forklarer at det handler om ressurser og økonomi, og at de allerede henter inn mannskap fra andre politidistrikter for å ha nok bemanning i helgen.

Selv om vi har en generell holdning i politiet om at tidligere stenging vil hjelpe, er det ikke noe i veien for å tenke på andre løsninger også. Det viktigste for oss er at tiltakene som gjøres fører til mindre vold i sentrum, sier stasjonssjefen.

Trygg by

Bjørn Hansen sier enkelte gater er blitt veldig fortettet med barer og nattklubber, og det er nettopp i disse gatene de fleste problemene oppstår. Likevel påpeker han at vold ikke nødvendigvis er tilknyttet utestedene.

Vi har fått bekreftet våre tall og statistikker etter samtaler og sammenligninger med legevaktens noteringer. Både når det gjelder områder og tidsrom, er tallene klare. Samtidig er volden oftest i tilknytning til rus, være seg alkohol, narkotika eller begge deler.

- Utelivet i helgene har historisk sett alltid vært livlig. Slåsskamper og bråk er ikke noe nytt, men Oslo er en trygg by. Så lenge du oppfører deg og ikke er overstadig beruset, er det ingen som har grunn til å være redd for vold, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere