RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AVVISER KRITIKKEN: Politiet avviser at de jager narkomane på «Plata». Likevel har de ilagt 2932 bortvisninger på bare tre måneder.
AVVISER KRITIKKEN: Politiet avviser at de jager narkomane på «Plata». Likevel har de ilagt 2932 bortvisninger på bare tre måneder. Foto: Arkivfoto

Politiet: – Hadde vi ikke hatt humoren, hadde det vært tungt å jobbe i dette området

Politiet slår tilbake mot kritikerne og avviser at de jager rusede personer vekk fra Plata.

SENTRUM: – Vi er først og fremst til stede, og vi gjør vårt ytterste for å møte folk som tar kontakt med respekt. Etikken ligger i underbevisstheten, forteller politibetjent ved Grønland politistasjon, Stein Erik Hagen til politiets eget internmagasin OP-magasin.

Noen sier «at de eneste de kan snakke med, er faktisk politiet»

Er en ressurs

Helt siden politiet, i samarbeid med blant annet Oslo kommune satte inn store ressurser på å splitte opp det tunge rusmiljøet på «Plata» tidligere i år har de fått massiv kritikk for å jage de svakeste i samfunnet.

Nå avviser politiet kritikken, og sier de tvert i mot er en ressurs for mange av de rusavhengige.

Hagen forteller om bistand til øyeblikkelig helsehjelp og samtaler.

– Enkelte ganger føler vi oss som helsearbeidere som hører på alle problemene. Men det er viktig at de får snakke. Det er en slags terapi i det. Noen sier «at de eneste de kan snakke med, er faktisk politiet», sier han.

Hagen forteller også om humor mellom politiet og de rusavhengige.

– Ja, det må alltid være plass til både god etikk og god humor. Enkelte ganger er det galgenhumor. Hadde vi ikke hatt humoren, hadde det vært tung å jobbe i dette området. Det er nok sant «at en god latter forlenger livet», sier han.

2932 bortvisninger på tre måneder

Imidlertid erkjenner politiet at bortvisninger er et av de viktigste virkemidlene i innsatsen.

I perioden 27. juni til 25. september i år ble det ilagt 2932 bortvisninger. Det presiseres at ingen av disse skyldes utelukkende at en person er ruset.

De fleste er gitt på bakgrunn av åpenlys bruk av narkotika. Mange er også bortvist for forsøk på, eller fullbyrdet kjøp og salg av narkotika, ordensforstyrrelser, drikking på offentlig sted og andre forhold.

HVA MENER DU? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere