RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket og den ene døde natt til søndag. Foto:
En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket og den ene døde natt til søndag. Foto: Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Politiet: – Italieneren planla Etterstad-drapet

Sist oppdatert:
Italieneren (47) som angrep et homofilt samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag, er nå siktet for overlagt drap.

OSLO: Politiet vil onsdag be Oslo tingrett om at den siktede mannen kan varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll. De mener det er fare for at mannen vil forsøke å forspille beviser eller unndra seg straff, med mindre han fengsles.

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag formiddag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap, opplyser Oslo politidistrikt. Det innebærer at politiet mener han planla drapet.

- Han har ikke tatt stilling til den nye siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til TV 2.

Les også: Politiet tause om hvordan 40-åring ble drept

Tiltalte skal ha hatt på seg denne jakken og en lys parykk da drapet ble begått.

Mannen har samtykket til å bli varetektsfengslet, og fengslingsspørsmålet vil bli avgjort i en såkalt kontorforretning uten at han trenger å møte i retten.

Italieneren har erkjent straffskyld for drap på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk.

Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere