RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Politiet advarer mot falsk hjemmehjelp

I det siste har mange, spesielt eldre, fått besøk av falske hjemmehjelpere, vektere og elkontrollører. Nå advarer politiet. Les hele politiloggen her.

Snurret på E6

RYEN: Klokken 09.17 mandag fikk politiet melding om en trafikkulykke på E6 ved avkjøringen til Brattlikollen. Et vogntog som skulle skifte fil hadde ikke sett en bil som lå i blindsonene, noen som resulterte i at bilen snurret. Det var ikke større skader på bilen enn at den kunne kjøres til Esso på Ryen, hvor politiet bisto med å skrive skademelding. Ingen personer ble skadet, men det ble en del materielle skader på bilen.

Politiet advarer mot falsk hjemmehjelp

BØLER: Mandag klokken ved halv titiden på formiddagen fikk en kvinne i Protonveien besøk av en somalisk kvinne som sa hun var fra hjemmesykepleien. Da hun fikk til svar at det ikke var behov for hjemmehjelp, unnskyldte hun seg med at det måtte være feil på listen hennes. Hjemmehjelpen kunne ikke legitimere seg og slapp ikke inn. Politiet ble kontaktet og gjorde søk i området uten å finne den somaliske kvinnen.

Bydel Østensjø ble også kontaktet og kunne opplyse at de ikke hadde noen hjemmehjelpere i dette området på tidspunktet.

Det er en del som går rundt og utgir seg for å være hjemmehjelp, eller kontrollører av elanlegg, røykvarslere eller alarmer. Vi må be folk om å være obs, og ikke slippe inn folk hvis de ikke kan legitimere seg skikkelig, sier Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Er man usikker er det bedre å si nei enn å åpne opp. Kontakt politiet med en gang hvis du har mistanke om noe, sier Drevsjø.

Hadde ikke billett

EKEBERG: Politiet ble tilkalt til en billettkontroll på en buss i Stamhusveien mandag klokken 13.53. En 19 år gammel gutt hadde ikke billett og nektet å oppgi legitimasjon. Da han fikk vite at politiet var på vei fikk pipen en annen lyd og snikegebyr utskrevet før politiet rakk fram.

Falt fra stillas

PRINSDAL: Mandag klokken 14.10 kom det melding om en arbeidsulykke i Trygve Strømbergs vei. En mann hadde falt seks meter ned fra et stillas. Han var kjørt til Ullevål universitetssykehus før politiet kom til stedet. Han skal ha fått stikkskader i ryggen, men tilstanden skal være stabil. Arbeidstilsynet ble kontaktet og politiet har skrevet rapport på forholdet.

Påkjørt bakfra

ULSRUD: En bil kjørte inn i en annen bil i General Ruges vei, like ved avkjøringen til Olav Nygaards vei klokken 16.36 mandag. En person klagde over nakkesmerte og en hadde smerter i armen. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet, men de to ble sendt til Legevakten for sjekk. Politiet skriver rapport på forholdet.

Falske vektere

MUNKELIA: Mandag klokken 18.37 kom det en telefon til politiet om at det trolig var falske vektere i en oppgang i Gråsteinveien.

Securitas ble kontaktet og de hadde ikke vektere på stedet, men vi hadde ikke ledige enheter å sende til stedet og derfor ble ikke saken fulgt opp, sier Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Innbrudd

KARLSRUD: Klokken 21 mandag kveld kom det melding til politiet om at det hadde vært innbrudd i en bolig i Oberst Rodes vei. Beboerne i huset hadde akkurat kommet hjem og oppdaget at de hadde hatt ubudne gjester. Åstedsundersøkelser ble gjennomført samme kveld, men politiet har lite å gå etter.

Rånet i skolegården

LAMBERTSETER: Rånere var på ferde i skolegården til Lambertseter barneskole mandag klokken 22.18. Politiet ble tilkalt, men da de kom fram var rånerne stukket. Det var bilspor i snøen, men ingen biler å se, sier Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Fant flere kilo khat

ABILDSØ: Like etter midnatt til tirsdag ble en personbil stanset av politiet i Enebakkveien. Det ble funnet noen kilo khat i bilen og begge de to mennene i 30-årene som var i bilen blir anmeldt for besittelse av khat.

Tok smykker og klokker

NORDSTRAND: En huseier som kom hjem fra ferie fikk seg en lite hyggelig overraskelse. Tyver hadde nemlig vært inne i boligen i Bjerkelia. Tyvene hadde tatt seg inn i andre etasje og fikk med seg en del smykker og klokker.

Fant stjålet bil

OSLO: Like før klokken halv fire natt til tirsdag fant politiet en grå Audi 80 som var stjålet. Bilen settes i forbindelse med noen av de mange innbruddene i vårt distrikt den siste tiden.

Bilen ble tauet inn for sporsikring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere