RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet advarer mot falske hjemmehjelpere

Sist oppdatert:
Seks tilfeller på under ett døgn.

RYEN: «Dame kontaktet hjemme av dame som skulle måle blodtrykket hennes. Virket å være lureri», skriver Operasjonssentralen på Twitter onsdag formiddag.

Politiet leter nå etter en grå stasjonsvogn, og kvinnen som ønsket å måle blodtrykket, men utover det har de foreløpig lite informasjon om hendelsen, som skjedde på en adresse på Ryen.

- Vi har en patrulje på vei opp dit nå, sier operasjonsleder Sissel Hansen. 

Flere steder i Oslo
Tirsdag ble totalt fem eldre oppsøkt av personer som utgir seg for å være hjemmehjelpere. Disse skal be om å få måle blodtrykket til de eldre, og har deretter stjålet penger på adressene.

Politiet advarte allerede i går kveld mot de falske hjemmehjelperne, som opplyses å være en mann og en kvinne.

De to skal ha kontakt eldre mellom 70 og 90 år.

De nå totalt seks forholdene, skal ha skjedd flere steder i byen. I tillegg til Ryen har personer blitt oppsøkt på Torshov, Voldsløkka, Grorud, Bøler og Oppsal. 

Politiet tar sakene svært alvorlig, og ber eldre være forsiktig med hvem de slipper inn i hjemmene sine.

- Det er først og fremst fremgangsmåten som gjør at vi tar dette alvorlig, sier jourhavende ved Manglerud politistasjon, Lene Moen. 

Leter etter grå stasjonsvogn
Manglerud har ansvaret for videre etterforskning av sakene, og de har per nå mottatt én anmeldelse på ett av forholdene i går. De andre sakene er anmeldt til andre politistasjoner.

- Vi jobber nå med å etterforske sakene, for å se om det kan være noen sammenheng. Vi prøver å se om det er noen spor vi kan følge og eventuelt flere opplysninger om de mistenkte, sier Moen.

Hun bekrefter at politiet leter etter en grå stasjonsvogn. De to mistenkte skal også snakke gebrokkent norsk.

- Be om legitimasjon
Politiet har ikke oversikt over hvordan ofrene har blitt kontaktet, men trolig har de mistenkte søkt opp fødselsdatoer, for å sjekke hvor det bor eldre mennesker. I anmeldelsen Manglerud politistasjon mottok skal ikke offeret ha hatt hjemmehjelp.

- Nei, dette gjaldt folk som ikke hadde hjemmehjelp. Det har bare vært noen som ringer på og utgir seg for å være hjemmehjelpere, og så får de komme inn og da viser det seg at de har uærlige hensikter. 

Ofrene skal ha blitt frastjålet kontanter, men det skal ikke være snakk om store summer. 

Moen advarer nå eldre om å slippe inn fremmede i leilighetene sine.

- De bør være skeptiske, spesielt de om ikke har hjemmehjelp. For dem som har hjemmehjelp bør de be dem om å legitimerre seg, sier Moen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere