Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot innbrudds- og lommetyverier

Oslo politidistrikt advarer nå publikum mot innbrudds- og lommetyverier etter at det de siste dagene har vært en rekke innbrudd enkelte steder i byen.

OSLO: Politiet går i dag ut med en pressemelding der de ber de som har boligalarm om å passe på at hele boligen er dekket av alarmen, at stiger og lignende er låst inn i garasje eller uthus, at dører er låst og at vinduer er lukket.

Hjelp naboen

Alt som kan gjøres for å hindre tyven i å trenge seg inn, er med på å gjøre tyvens arbeidsforhold vanskeligere. Godt lys er også viktig. Naboer på være på utkikk for hverandre, og melde fra til politiet hvis de ser noe ureglementert.

Den siste tids innbrudd i nedre del av Holmenkollen, på Vettakollen og på Kjelsås har stort skjedd ved at tyvene har benyttet seg av stiger og annet, tatt seg inn i boligens annen etasje på soverom og bad og stjålet verdigjenstander, smykker og klokker m.m.

Sikre hele bygget

Innbruddene har for en stor del foregått på etter kl. 16.00.

På en rekke av åstedene er det kun montert alarm i 1. etasje.

Politiet oppfordrer publikum til å sette inn en alarm som dekker hele huset. Politiet oppfordrer også publikum til å flytte verdigjenstander fra bad og soverom til alarmbelagte rom.

Lommebok i lomma

Når det gjelder tyverier fra person, er det et enkelt råd å ha verdigjenstandene – lommebok og lignende på seg i en lomme og ikke i en lomme i sekken eller lignende.

Ting som buler ser tyvene og man kan bli et offer for vinningskriminalitet.

Julehandelen er travel; det er også tiden for lommetyvene, så politiet oppfordrer publikum til å følge med og ta de nødvendige hensyn for å sikre seg.

Det er også viktig å sikre bankkortets pin-kode. På en rekke betalingsautomater og på minibanker står det en oppfordring til publikum om å skjule koden.

Politiet gjentar denne oppfordringen og ber publikum om å være forsiktige slik at julehandelen kan foregå tryggest og hyggeligst mulig.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget