RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet advarer mot useriøse steinleggere


Under en kontroll i Toppåsveien i fjor, ble en albansk steinlegger pågrepet fordi han ikke hadde arbeids- og oppholdstillatelse.
Under en kontroll i Toppåsveien i fjor, ble en albansk steinlegger pågrepet fordi han ikke hadde arbeids- og oppholdstillatelse. Foto: Arkivfoto
Stein- og flisleggere er observert flere steder i Nordstrands-området. En beboer forteller at abeiderne gjerne lusker rundt i hagene til folk. Torsdag gikk politiet ut med en advarsel.

ULVØYA: Torsdag advarte politiets operasjonssentral mot britiske flisleggere. Disse ble observert på Ulvøya, men patruljen som ble sendt dit fant dem ikke.

– Mange britiske selskaper er ikke registrert, de betaler ikke skatt og kommer med trusler for å få mer betaling underveis i arbeidet. Vi ønsker at publikum skal være obs, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling.

Jøkling forteller at de utenlandske selskapene som driver med oppsøkende arbeid, ofte er useriøse.

Sniker i hagene

dittOslo har også snakket med beboere i Nordstrand-området som har sett arbeidere i området. Flygeblader er blitt distribuert, enten lagt i postkasser eller mellom dørsprekker.

Ifølge en beboer har disse gått inn i hagen til beboere og tittet rundt. En av arbeiderne hadde også kommet seg inn i en bod.

– Jeg blir irritert. Det er irriterende at de tar seg til rette, sier en beboer som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Beboeren forteller at arbeiderne hadde gule vester, slik at det kunne virke som om de var seriøse.

– De dukket opp igjen til de boligene der det ikke var hjemme, sier beboeren videre.

LES OGSÅ: Flere lovbrudd avdekket i fjor

Skal sende patruljer til området

Stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Janne Stømner, forteller at såkalte "omreisende arbeidere" ikke er ukjent for politiet. Likevel har det ikke vært mange henvendeser i år.

– Det er roligere i år. Jeg kan nesten telle på en hånd hvor mange henvendelser vi har fått. I vår politikrets hadde vi en "topp" for tre-fire år siden, sier Stømner.

At britiske stein- eller flisleggere nå er observert er ukjent for stasjonssjefen. Likevel ønsker hun å være i forkant.

– Nå skal patruljene som er ute kjøre innom Ulvøya. Det er også viktig at vi stopper og kontrollerer arbeidere, sier Stømner.

– Si nei

Stømner forteller at omreisende steinleggere gjerne er fra Storbritannia eller Irland, og arbeidet er ofte svart.

– Enkelte betaler sine arbeidere svært dårlig. Så dette er ikke bare problematisk i forhold til svart arbeid, men det er et menneskelig aspekt oppe i det hele, sier stasjonssjefen.

Hun forteller også at de har eksempler på manglende utført arbeid. At steinleggerne har lagt et par steiner, for så å stikke av med betalingen.

– Vi vet til og med om personer som har registrert seg i Brønnøysundregisteret, i tillfelle kunder sjekker, sier Stømner.

Politiet har nært samarbeid med Skatt Øst for å få bukt med problemene i bransjen.

– Jeg råder dem som får tilbud av steinleggerne å si tydelig og konsekvent nei. I tillegg ønsker jeg at politiet blir informert. Dersom man ansetter ulovlige arbeidere og kjøper tjenestene, risikerer man selv å bli medskyldig og bøtelagt, sier Stømner.

Hun sier det er viktig at folk kontakter politiet dersom de blir kontaktet.

 

 

LES ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Heidi gikk ned 65 kilo – nå skal hun på scenen

Kjartansson avslører drømmeovergang

To branner i samme gate

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere