*Nettavisen* Nyheter.

Politiet avhører vitner

– Allerede i går startet vi med å gjennomføre flere viktige vitneavhør. Dette arbeidet fortsetter i dag, samtidig som vi innhenter annen relevant informasjon, sier politiinspektør Gro Smogeli.

ORMSUND/SJURSØYA: – Dette mener vi kan bidra til å gi svar på hvordan togvognene kom i ukontrollert bevegelse, og hva som videre skjedde inntil vognene sporet av, sier politiinspektør Gro Smogeli ved Finans- og miljøkrimseksjonen.

Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt har ansvaret for politiets etterforskning av gårsdagens togulykke på Sjursøya.

Havarikommisjonen undersøker også saken og hendelsesforløpet, parallelt med politiets etterforskning. Forholdet mellom politiet og Statens Havarikommisjon for transport reguleres av Riksadvokatens skriv fra 17.august 2005.

Det er for tidlig å trekke konklusjoner eller gi noen svar om ansvarsforholdene.

– Men vi har gode forhåpninger om å få besvart disse spørsmålene gjennom vår etterforskning. Vi begynner å få god oversikt over de faktiske forhold og hendelsen på Alnabru, der togvognene først kom i bevegelse, sier Smogeli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag