RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet beholder Rasools klær

Politiet beholder klærne til Rasool, som har en verdi av 60.000 kroner.

FURUSET: Retten har bestemt at politiet skal beholde klærne de beslagla etter en razzia hjemme hos Zaid Rasool i mai. Klærne har en verdi på 60.000 kroner og ble funnet både på cella han sitter varetektsfengslet og i hans leilighet som deles med brødrene. I går, tirsdag, krevde Rasool klærne tilbake, da han møtte i retten. Han ble ikke hørt. Politiet mener at klærne har blitt kjøpt med kriminelle penger og mener da at det er lovhjemmel for å beholde plaggene. Tingretten stilte seg enig med politiet og mente at siktete ikke har hatt midler nok til å kjøpe klærne med lovlige penger og ga derfor politiet lov til å beholde de om lag 30 plaggene, inntil videre. Det er dyre designerklær dom ble beslaglagt. Blant annet merker som Armani, Versace, Cavalli og Dolce&Gabbana.

Gave fra venner

Rasool sier at klærne er gaver fra venner og familie, mens hans advokat, Vidar Lind Iversen, mener politiet beholder klærne for å ydmyke.
Jeg synes det er smålig. Jeg tror politiet først og fremst har en strategi om å ydmyke, og den vil slå tilbake på dem selv, sier Vidar Lind Iversen til VG Nett.
Rasool, som har sittet i varetekt siden 11.mai, har fått tilbud om å få klær av politiet, men nekter å bruke dem.

Langt rulleblad

Det var i forbindelse med hvitevaskingsaken politiet utførte razziaen. Rasool er en av de siktete i saken, der personer i Norge skal ha samarbeidet med personer i Brasil. Han er siktet for å stå bak hvitevasking av 1,5 millioner kroner og ble pågrepet under politiets storaksjon mot gjengkriminalitet.
Rasool er også siktet for Sandaker-drapet i 2004. 28-åringen ble pågrepet og satt i varetekt da han forsøkte å komme seg ut av Norge, etter skudd ble avfyrt mot den rivaliserende A-gjengen på Aker Brygge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere