*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ber folk om ikke å åpne døren for fremmede

Manglerud politistasjon får henvendelser om plagsomme tiggere, spesielt rumenere, nesten hver eneste dag.

MANGLERUD: – De er jo overalt hele tiden, det er det som er problemet. Hver eneste uke og stort sett daglig får vi henvendelser. Spesielt om rumenere, det kryr av dem, opplyser stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud Politistasjon.

Mange påskudd

Hun forteller at det i det siste har vært mange tilfeller av uærlige folk som har utgitt seg for å være fra Hjelp 24, som driver med trygghetsalarmer, samt rumenere som viser frem laminerte bilder av brannskadde døtre i Romania.

– Fremgangsmåtene er utrolig kreative og påskuddene mange, fastslår Smedsrud.

– Det er veldig mange som opererer der ute nå, men om de er med i et nettverk vet vi ikke nok om. De kommer igjen og igjen, og senest torsdag kveld pågrep vi tre rumenere i Plogveien med bilen full av tyvegods (se notis side 5), sier Smedsrud.

Tiggerne opererer i hele distriktet vårt. Stasjonssjefen oppfordrer folk å ikke åpne døren for fremmede som ikke kan legitimere seg eller som man ikke har avtale med.

– Det er ikke ulovlig å tigge i Norge, men hvis man oppfører seg truende, oppfattes som plagsom eller prøver å presse seg inn er det ulovlig og en helt annen sak, sier Smedsrud.


– Hvis noen er på grensen til å være plagsomme kan vi bortvise dem fra et område, men vi kan ikke pågripe dem hvis de ikke har gjort noe ulovlig.

Ønsker tips

Manglerudpolitiet er mye ute blant folk for å informere og gi gode råd.

– Men det er en balansegang. Man skal ikke skremme folk så mye at de burer seg inne, sier Gro Smedsrud.

Hun oppfordrer folk til å ringe politiet hvis de ser noen som snoker rundt.

– Vi vil gjerne ha beskrivelser, bilnumre og andre opplysninger om mistenkelige personer, sier stasjonssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.