*Nettavisen* Nyheter.

Politiet droppet byderbyet

I følge Bastionen-leder Tjøstel Lindøe, ble mindreårige Lyn-supportere banket opp etter kampen mot Vålerenga mandag

Det var ingen uniformerte politifolk inne på Ullevaal stadion under fotballkampen mellom Vålerenga og Lyn mandag kveld, på tross av at det var 16.000 tilskuere på stadion.

ULLEVÅL: Nordreakerbudstikke.no skrev onsdag at mindreårige Lyn-supportere ble banket opp av såkalte casuals etter kampen mellom Lyn og Vålerenga mandag. I ettertid har det blitt kjent at ingen politifolk var tilstede inne på stadion under kampen.

Tilgjengelig ved behov

- Bakgrunnen for at politiet ikke var inne på tribunen, var at Oslo politidistrikt på forhånd ikke hadde opplysninger eller indikasjoner som skulle tilsi at kampen kunne bli en arena for bråk eller at det var nødvendig med uniformert politi inne på stadion, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet mente derfor at arrangørene kunne gjennomføre kampen uten at politi var inne på stadion.

- Det må imidlertid understrekes at politiet var tilgjengelig ved behov, og at det ble sendt flere patruljer både til Ullevaal stadion og til en t-banestasjon i nærheten da det ble meldt om tilløp til bråk, skriver politiet.

Ville ikke jobbe overtid

I følge NRK, ville ikke politiet jobbe overtid.

- Jeg har blitt fortalt at de som ble bedt om å være på vakt denne kvelden ønsket å ha fri når de hadde fri, og de ønsket ikke å ta den overtiden. De ville hvile ut og gjøre en best mulig jobb for innbyggerne på neste skift, sier Sigve Bolstad, leder i Oslo politiforening, til NRK Østlandssendingen.

Han benekter at politiet på noen måte gjennomfører overtidsnekt.

Bekymret for sikkerheten

Leder for bastionen, Tjøstel Lindøe, reagerte kraftig på dårlig sikkerhet under kampen. Politiet mener dermimot at bråket utenfor stadion ikke utartet seg til alvorlige hendelser.

- Politiet har heller ikke fått tilbakemeldinger om personskader eller at bråket utartet til alvorlige hendelser. Dersom andre har et annet syn, ser vi positivt på å få tilbakemeldinger om dette slik at vi kan komme sammen for å evaluere og diskutere dette i fellesskap, skriver politiet i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.