RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet er klare: – Nå starter julebordsesongen


En kveld på byen kan være skummel dagen etter. La bilen stå neste dag, er oppfordringen fra politiet.
En kveld på byen kan være skummel dagen etter. La bilen stå neste dag, er oppfordringen fra politiet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART
Denne helgen starter den store julebordsesongen, og den er Manglerud-politiet forberedt på å møte.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: - Vi regner med at en del starter julebordsesongen denne helgen, og den er vi forberedt på, sier Morten Østraat, leder av ordensavdelingen på Manglerud politistasjon.

– Vi skal både styrke tjenesten i sentrum og være operative i egen krets. Selv om mange har festen i sentrum, skal de etter hvert komme seg hjem, så vi må være klare langs alle rutene.

Dagen derpå

En ting er å være ”i farta” på kvelden og natten. Det merker man.

– Verre kan det være dagen derpå, sier Østraat.

– En kveld på byen kan være skummel dagen etter. Kjenner man seg uggen i kroppen, er det et klart signal på å la bilen stå. Men selv om man kjenner seg i form neste morgen, kan kroppen og hodet være i dårlig form til å kjøre bil. Så da er det sikrest å la bilen stå.

LES OGSÅ: Er du møkklei stupfulle kolleger på julebord? Nå er løsningen her!

Kontroller

Manglerud-politiet har i hele høst jevnlige hatt promillekontroller lørdag og søndag morgen med tanke på promillekjøring.

– Det har ofte resultert i fangst, og dermed bærer det til arresten – og langvarig anger, sier overbetjenten.

Politilogg

Les Manglerud-politiets logg:

Ryddet ulovlig camping

EKEBERG: Torsdag morgen kom politiet over fire rumenske biler på Ekeberg med i alt 17 personer som hadde slått leir. De ble forklart norske campingregler, måtte rydde opp – og ble så bortvist.

Kjørte på rødt

SÆTER: Politiet har gjentatte ganger i det siste hatt kontroll med fokus på rødlyskjøring i Sæterkrysset. Torsdag morgen var en patrulje fra Manglerud på stedet, og det gikk ikke lange stunden før en bilfører ble tatt.  Det endte med forenklet forelegg.

- Vi har fokus på en del farlige steder, og håper med gjentatte aksjoner at folk har det litt mindre travelt på å komme over lyskryss, sier politiførstebetjent Morten Østraat.

Men en del er tydeligvis ikke så våkne.

- Selv om vi står helt inntil krysset med stor, synlig politibil, kjører de på rødt.

To tatt med softgun

OPPSAL/MORTENSRUD: Torsdag ettermiddag fikk politiet to meldinger om personer som gikk med våpen. Første melding kom fra Oppsal senter klokken 15.30 om en mann i 40-årene som gikk med et våpen i lommen.

Like etter kom tilsvarende melding fra Mortensrud senter. I begge tilfellene var det snakk om softgun.

- Men det er vanskelig å se forskjell, så oppdager folk personer med et våpen, er det bare å ringe oss så fort som mulig, sier ordensleder på Manglerud politistasjon, Morten Østraat.

Farlig ferd i tuneller

RYEN: Rett som det er får politiet melding om fotgjengere i tuneller nedenfor Ryen. Natt til fredag kom det flere telefoner om en mann som ruslet nedover. Han ble fanget opp av politiet og kjørt arresten.

- En ting er at det er ulovlig å gå her. Men det kan jo også være farlig, sier Morten Østraat på Manglerud politistasjon.

- Vi vet at mange kjører ganske fort her, og da kan det være for sent å reagere om det er fotgjengere i veibanen.

Les mer fra Nordstrands Blad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere