Politiet etterlyser Åsmund (18)

SAVNET: Åsmund Tveten ble sist sett på Kjelsås lørdag formiddag.

SAVNET: Åsmund Tveten ble sist sett på Kjelsås lørdag formiddag. Foto: Foto: Privat

18-årige Åsmund Tveten har vært savnet fra sitt hjem på Kjelsås siden lørdag 22. mars. Nå ber politiet om hjelp til å finne ham.

  Foto: Foto: Privat

KJELSÅS: Åsmund Tveten ble sist sett på Kjelsås klokken 13 lørdag 22. mars. Han er 183 cm høy, veier ca 85 kg og har mørkt, halvlangt, brunt hår.

Ifølge Bergensavisen har Tveten tatt ut 25.000 kroner i kontanter og tatt toget til Bergen lørdag ettermiddag. Leder Anders Oksvold i Oslo-politiets savnetgruppe forteller følgende om politiets spor:

Les også: Drikkestasjon midt i Maridalen

– Vi vet han har tatt ut et større kontantbeløp og gått på toget på Oslo S lørdag ettermiddag og trolig kommet til Bergen lørdag kveld. Han har hatt turutstyr med, og mobiltelefonen hans slo inn i Liamyrane i Åsane søndag kveld. Den var kun aktiv i noen sekunder, forteller Oksvold til ba.no.

Les også: Trenger en milion varme kroner

Frykter noe har skjedd

Ifølge Oksvold har telefonen til Åsmund Tveten vært avslått siden han kom til Bergen. 18-åringen har ikke familie i byen, og han har heller aldri vært i Bergen før.

Politiet frykter at Tveten kan være ute i terrenget og at noe har tilstøtt ham. De ber folk være oppmerksomme og se etter ham.

– Vi arbeider med å sjekke tele- og bankdata, i tillegg til å sjekke sosiale medier, sier Oksvold til ba.no.

Da han forsvant hadde han muligens på seg en rød North Face allværsjakke merket KLP Eiendom, mulig blå Adidas joggebukse og brune støvletter.

Les også: Politiets savnetgruppe finner 700 personer i året

Mysterium

Politiet betegner forsvinningen som et mysterium. Åsmund Tveten er skoleflink, er aktiv i idretten og har aldri vært i kontakt med politiet. Han har heller ingen sykdomshistorie som kan forklare forsvinningen.

– Det er ingenting som skulle tilsi at han ble borte. Det kom svært brått på for familie og venner. Vi forstår ikke hva som har skjedd, men muligens har han et ønske om å skjule seg eller forsvinne, sier Anders Oksvold.

– Dette er en gutt som det aldri har vært noe tull med før. Vi er bekymret, legger han til.

Politiet ber om publikums hjelp, og alle tips og opplysninger er av interesse.

Opplysninger bes gitt til Oslo politidistrikt, Saknetgruppen/Kriminalvakten, 22 66 91 89/ 22 66 99 66.


Flere saker fra dittOslo:

Vil ikke love flere brannmenn i Oslo

Christiania Glasmagasin legger ned på Stortorvet

Et verdenskart av trær i Bjørvika

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.