RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser to vitner

Tidligere har politiet etterlyst en drosjesjåfør som skal ha vært vitne til voldtekten på Grünerløkka natt til fredag 4. mai. Nå ønsker de også å komme i kontakt med en mann som var i nærheten da en 41 år gammel kvinne ble voldtatt ved Akershus festning samme natt, melder NRK Østlandsendingen.

Skrek etter hjelp

Etter voldtekten på Grünerløkka ble offeret, en 48 år gammel kvinne, utsatt for grov vold utenfor 7Eleven i Thorvald Meyers gate. En taxi sto parkert likevel, og sjåføren, en eldre nordmann, skal ha vært vitne til overfallet. Kvinnen som ble voldtatt ved Akershus festning senere samme natt, skrek om hjelp da hun observerte en person ved noen toaletter 10 - 15 meter unna. Personen hun ropte om hjelp til, var ifølge kvinnen liten og tynn og hadde mørkt blondt hår og runde briller. Han hadde på seg en hvit, kortermet t-skjorte med krave og grønne ringer rundt ermene. 41-åringen klarte ikke å få kontakt med mannen, som forsvant fra stedet.

Ber vitner ta kontakt

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med begge de to vitnene.

- Det er veldig viktig for oss å få kontakt med disse vitnene. Det blir også en støtte for kvinnene som har blitt utsatt for denne volden, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen til NRK. Somalieren som er siktet for den grove overfallsvoldtekten på Grünerløkka, sjekkes også opp mot voldtekten ved Akershus festning. Ifølge politiet var det mange likhetstrekk ved de to overfallene, og beskrivelsene kvinnene har gitt av overfallsmannen, skal også likne hverandre. Det er rundt to kilometer mellom åstedene. Det første overgrepet skjedde på Nedre Foss i firetiden, og det andre ved Akershus festning mellom klokken fem og sju om morgenen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere