*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterlyser våpenkjøper

Store politistyrker jaktet på personen som skjøt på flere mennesker i går kveld.

Fem personer ble beskutt med luftpistol flere steder i Oslo i går kveld, blant annet i Sognsveien og i Holmenkollveien. Ingen ble alvorlig skadet. En mann som kjøpte et luftvåpen i Bogstadveien i går, er etterlyst.

ULLEVÅL: Ifølge nrk.no, fikk politiet melding om den første skytepisoden 18.02. En kvinne var skutt i armen med ved Friggfeltet på Majorstua. En snau halvtime senere kom en ny melding. Den gikk ut på at en kvinne ble beskutt i Holmenkollveien 85.

20.26 ble en mann og en kvinnelig syklist beskutt ved Jet-stasjonen, like i nærheten av Ullevål universitetssykehus. Den siste meldingen var om en femte person som var skutt i Sognsveien ved Ullevål stadion.
Ingen av personen ble alvorlig skadd.

Luftpistol

Prosjektilene vi har funnet på åstedene er av metall av typen som blir brukt i luftpistoler. De fornærmede har forklart at det dreier seg om et håndvåpen, og ikke et luftgevær, sier vaktleder Ole Petter Jacobsen ved politiets sentralvakt i Oslo til nrk.no.

Politiet antok at samme person sto bak alle skyteepisodene. En stor, bevæpnet styrke ble satt inn i jakten på gjerningsmannen. Det ble også benyttet politihelikopter i jakten.

Etterlyser mann

- Vi er kjent med at det var en person som kjøpte et luftvåpen i en sportsforretning i Bogstadveien i går og ønsker å komme i kontakt med ham, forteller politioverbetjent Berit Brandnes ved Majorstuen politidistrikt.

Hun forteller at de nå jobber med å sjekke ut vitneobservasjoner.Selv om samtlige skyteepisoder fant sted i Oslo vest, utelukker ikke politiet at han kan oppholde seg et annet sted i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.