*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterlyser vitner

Narvesenkiosken ved Bøler t-banestasjon ble ranet både mandag og fredag kveld. Gjerningsmennene unnslapp politiet begge ganger. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

To ganger i løpet av fire dager har maskerte og bevæpnede menn ranet Narvesenkiosken på Bøler t-banestasjon. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

BØLER: Ved 18.30-tiden mandag i romjula kom to menn iført finlandshetter, mørke klær og sorte hansker inn i Narvesenkiosken.

Få opp lommeboka

Ifølge politiet, skal to personer først ha kommet bort til en person utenfor kiosken. De forsøkte å true til seg vedkommendes lommebok, men han sa han ikke hadde noen på seg. Inne i kiosken bad de en annen kunde om «å få opp lommeboka», men også det uten respons.

De tok så for seg betjeningen. Med pistol og en teleskopbatong truet de til seg sigaretter og cirka 8000 kroner i kontanter.

Gjerningsmennene forsvant mellom blokkene. Hundepatruljen gikk spor, og det ble funnet en hettegenser i en plastpose ved en søppeldunk ved Bølerbakken 5, forteller Ulla Britt Topper ved Manglerud politistasjon.

Likt signalement

Vi fikk veldig gode vitneobservasjoner. I tillegg til klesdrakten vet vi at de to mennene var cirka 180 cm høye og den ene hadde lys hudfarge og snakket bokmål.

Et lignende signalement (men 175 cm høye), er det på de to som klokken 20.15 fredag kveld stormet inn i samme Narvesenkiosk og truet til seg et foreløpig ukjent beløp med hjelp av en svart og sølvfarget pistol.

De to forsvant raskt fra stedet, muligens hver sin vei. Politiet gjennomsøkte t-banevogner ved Oppsal stasjon og fulgte spor i terrenget mot Skullerud med hund, men uten resultat.

Sammenheng

Politiet kan søndag kveld ikke si noe om det er en sammenheng mellom de to ranene på Bøler. Vitner bes melde seg til Manglerud politistasjon på telefon 22 70 51 00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.