*Nettavisen* Nyheter.

Politiet frykter bråk ved Slottet

Politiet frykter opptøyer rundt slottet når tidligere Israel-ambassadør Miryam Shomrat i dag erstattes av 61 år gamle Michael Eligal i en høytidelig audiens på Slottet.

Naboene til den israelske ambassaden må forberede seg på mer bråk i nabolaget. I dag møter Kong Harald Israels nye ambassadør.

I følge Dagbladet frykter politiet at demonstranter møter opp når tidligere Israel-ambassadør Miryam Shomrat i dag erstattes av 61 år gamle Michael Eligal. Kongen mottar Eligal i høytidelig audiens på Slottet.

- Vi har ikke konkrete opplysninger som tilsier at det kan bli bråk, men i den nåværende situasjonen tar vi høyde for at interessen rundt seremonien blir større enn vanlig, sier stabssjef for Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen.

Han håper demonstrantene skjønner at audiensen er en ren rutine for kongen, og at det ikke ligger noe symbolsk i at Israels øverste representant i Norge blir invitert til Slottet i den spente situasjonen.

- Det er viktig at Slottet ikke blir stigmatisert her. Kongen utøver bare sin vanlige funksjon, så dette er ikke noe kontroversielt. Vi i politiet må sørge for at dette kan gå etter planen, sier Fredriksen til Dagbladet.

Michael Eligal kommer nå fra jobben som sjef for Vest-Europa-avdelingen ved det israelske utenriksdepartement, og har tidligere vært ambassadør på Kypros.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag