Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet går til politisk streik

 
 
Politiet over hele landet går til politisk streik torsdag mellom klokken 11.00-12.30.

STOVNER POLITIDISTRIKT: I politidistriktene landet rundt vil bemanningen være på et minimumsnivå i tidsrommet fra 11 til 12.30 torsdag ettermiddag. I Oslo er det tilsammen 2500 som legger ned arbeidet.

Den kraftige reaksjonen kommer som følge av at Regjeringen vil tvinge politiet til å akseptere unntak fra arbeidsmiljølovens vernebestemmelser om hviletid, og frata de tillitsvalgte forhandlingsretten.

Dette aksepterer vi ikke. Arbeidstakernes rett til å forhandle om arbeidstidsordninger er nedfelt i lovverket. Et lignende overgrep har vi ikke opplevd siden politiet ble fratatt streikeretten i 1959, sier forbundsleder Arne Johannessen i en pressemelding.

Fratatt forhandlingsretten

Vi har i lengre tid vært i dialog med justisministeren for å løse disse problemene. Vi har spilt inn forslag til løsning og hele tiden vært opptatt av at vi skal bidra til å forhandle fram løsninger som gir mer politikraft for befolkningen, sier han.

Nå har Regjeringen overkjørt oss og fratar oss retten til å forhandle om arbeidstidsordningene våre. I stedet bruker Regjeringen rå makt ved å bruke forskrift.

Avventer

Jeg kan forstå politiets reaksjon, når de føler at de bli holdt med godt snakk, sier Andre Oktay Dahl, stortingsrepresentant i Justiskomiteen for Høyre til
Aftenposten.no.

Vi har lyst å avvente og se hva regjeringen gjør, sier han.
Også Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen i Justiskomiteen sier til Aftenposten.no at han er er kritisk til hvordan denne saken håndteres fra regjeringens side.

Frykter kriminelle vil utnytte situasjonen

Byrådsleder Erling Lae er bekymret for hovedstaden og dens befolkning torsdag.
Dette er ingen ønsket situasjon. Det er alltid en fare for at kriminelle vil utnytte situasjonen. Arbeidskonflikter rammer ofte tredjeparter som i dette tilfelle kan bli publikummet, sier Lae til
Dagbladet.no.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!