Gå til sidens hovedinnhold

Politiet gir seg ikke

Onsdag demonstrerer politiet igjen mot det de selv definerer som en "politikrise".

OSLO: Politiet føler seg fortsatt ikke hørt av regjeringen. Onsdag demonstrerer politifolk over hele landet. I Oslo begynner demonstrasjonen på Youngstorget, og Oslo Politiforening forventer oppmøte på flere tusen.

Vi mener det er en krise i politiet. Vi har forsøkt å komme i dialog med regjeringen, men de vil ikke snakke med oss. Demonstrasjonen i morgen er en reaksjon på dette, sier sekretær i Oslo Politiforening, Erik Eriksen, til Lokalavisene Oslo.

Dyttet ned over hodet

Forskriften om hviletid for politiet ble sendt på høring før helgen, og onsdagens demonstrasjon er delvis en reaksjon på dette. Denne forskriften var også bakgrunnen for den omfattende og mye omtalte politistreiken i slutten av januar, da politiet raste over mangel på forhandlinger.

Dette aksepterer vi ikke. Arbeidstakernes rett til å forhandle om arbeidstidsordninger er nedfelt i lovverket. Et lignende overgrep har vi ikke opplevd siden politiet ble fratatt streikeretten i 1959, annonserte forbundsleder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen i en pressemelding i forkant av denne streiken.

Denne forskriften ble dyttet ned over hodet på oss, sier Eriksen.

Konkrete innspill

Eriksen fremhever at de har kommet med konkrete innspill til dialog med regjeringen for å løse "politikrisen". Blant annet har politiet tilbudt seg å utvide arbeidstiden for politifolk med to og en halv time i uken, mot økonomisk kompensasjon. Regnet for politifolk over hele landet, ville dette utgjort ekstra arbeidskraft tilsvarende 500 årsverk.

LES OGSÅ: Mindre service, ikke mindre trygghet

Ingen følger for publikum

Politifolk kommer fra hele Norge for å delta på onsdagens demonstrasjon, som begynner klokken 12.00. Fra Youngstorget vil de gå opp til Eidsvolds plass, hvor blant annet Arne Johannesen fra Politiets Fellesforbund vil holde appell. Demonstrasjonen vil vare i rundt to timer.

Eriksen understreker at morgendagens demonstrasjon ikke vil få noen følger for publikum. Alle politifolkene som deltar i demonstrasjonen har søkt om fri, eller bruker sin egen fritid på dette.

Dette er ingen streik, sier Eriksen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar