*Nettavisen* Nyheter.

Politiet henlegger anmeldelse av Munchmuseet

Munch-museet på Tøyen i Oslo ble i februar anmeldt for å ha vist en video som seksualiserer barn. Foto: Morten Holm (NTB Scanpix)

Anmeldt for å vist barneporno.

05.03.15 13:24

TØYEN: Det er visningen av Bjarne Melgaards video «All Gym Queens Deserve to Die» som førte til at Munchmuseet ble anmeldt 22. februar i år.

Videoen ble vist i forbindelse med en pågående utsilling, og skal vise en scene der armen til et lite barn føres inn og ut av en manns munn.

- Politiet er godt kjent med at denne filmsekvensen også tidligere har skapt debatt, skriver politiet i en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kunstner Bjarne Melgaard. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Politiet har nå sett utstillingen med den aktuelle videoen, der de skulle ta stilling til om Munch-museet kunne rammes av straffelovens § 204 ved å arrangere en offentlig kunstutstilling av fremstillinger som seksualiserer barn.

Fremstillingen kan etter påtalemyndighetens vurdering være egnet til gi seksuelle assosiasjoner, og således seksualisere barnet. Loven gjør imidlertid unntak for kunstneriske skildringer.

- Etter påtalemyndighetens vurdering må fremstillingen anses forsvarlig ut fra et kunstnerisk formål, slik at forholdet ikke rammes av straffebestemmelsen, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt.

På denne bakgrunn er saken henlagt med den begrunnelse at forholdet ikke er straffbart.

Les også: Slik skal Grünerløkka bli kvitt narkosalg og ulovlig overnatting

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag