RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet øker beredskapen i Oslo


Johan Fredriksen.
Johan Fredriksen. Foto: Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix
Politiet i Oslo øker beredskapen i hovedstaden og holder et ekstra øye med enkelte bygninger. Israels ambassadør sier til dittOslo at han er trygg på at politiet vil beskytte dem og andre instanser i byen.

OSLO: Etter informasjonen om terrortrusselen mot Norge, informerte fungerende politidirektør Vidar Refvik at det ville bli økt synlighet med bevæpnet politi på blant annet togstasjoner. Enkelte instanser har tatt noen forholdsregler, mens hos andre går det sin vante gang.

Oslo politidistrikt har økt beredskapen, og det vil være mobile uniformerte og sivile politienheter til stede på knutepunkter og ved enkelte steder.

– Vi har innkalt ekstra mannskaper, og har en opptrappingsplan. De nasjonale bistandsressursene er i beredskap, og vi jobber med å innhente etterretningsinformasjon, opplyser pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal, i en pressemelding.

LES NYHETER FRA OSLO HER

Redningsledelsen er orientert og nødvendige varslinger er foretatt.

– Videre har vi foretatt alle nødvendige varslinger, og har bedt om håndhevelsesbistand fra Forsvaret for bistand til de nasjonale bistandsenhetene, melder Grøndal.

Ikke stående vakthold

– Som PST og POD orienterte om, inneholder ikke informasjonen trusler mot konkrete objekter eller personer, og vi har ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, men bevege seg som normalt i Oslo, skriver Grøndal.

Oslopolitiet fikk informasjonen om terrortrusselen onsdag ettermiddag.

Stabssjef i Oslopolitiet, Johan Fredriksen, sier på en pressekonferanse på politihuset at politiet ønsker tips fra publikum.

Han forteller også at politiet har såkalte mobile enheter ulike steder rundt i Oslo. Det betyr at det ikke er politi som står vakt utenfor eksempelvis Stortinget eller Slottet, men at uniformert og sivilt politi både kjører og går rundt.

– Om dere følger med, så vil dere se forskjellen, men i denne situasjonen har vi ikke noe stående vakthold, sier Fredriksen.

Ingen økt sikkerhet

Israles ambassade har ikke gjort egne tiltak for å heve sikkerheten ved ambassaden.

Israels fungerende ambassadør til Norge, George Deek, sier til dittOslo at han har tillit til at norske myndigheter vil klare å håndtere terrortrusselen og beskytte ambassadene i området.

– Vi hørte om trusselen i formiddag. Vi vet ikke så mye mer, men jeg har full tiltro til at myndighetene klarer å beskytte oss. Det har de klart fint hittil, sier Deek.

Deek legger til at sikkerheten rundt ambassaden har økt den siste tiden.

– Det er på grunn av situasjonen på Gaza, forklarer han.

Ingen endringer i togtrafikken

NSB melder om at det ikke vil blir gjort endringer i togtrafikken.

– Så langt går alt som normalt. Jeg stoler på at politiet har gjort en god vurdering, og vi holder løpende dialog med norske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NTB, og legger til at de gjør det det kan for å ivareta sikkerheten.

LES OM TERRORTRUSSELEN HER

Jernbaneverket ber folk melde fra hvis de ser noe mistenkelig.

– Vi følger rådene fra politiet og samarbeider med dem om videre tiltak. Meld fra hvis dere ser noe mistenkelig, sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til Stavanger Aftenblad.

dittOslo har vært på Oslo S, Jernbanetorget og ved Stortinget. Foreløpig er det ingen bevæpnede politibetjenter å se, men på Oslo S var flere vektere tilstede.

Rådhuset holder i dag stengt.

Rådhuset åpner normalt for turister klokka 9 torsdag morgen, men på grunn av terrortrusselen mot Norge ble det besluttet at det skulle holdes stengt til situasjonen var nærmere avklart.

Også slottet tar forholdsregler.

Hoffsjefen har besluttet å stanse omvisningene på Slottet inntil videre.

Forholder seg til politiet

Politiet kommer til å være i løpende dialog med ulike arrangører og objekteiere i Oslo.

Norway Cup arrangeres denne helgen og deltakere fra over 50 nasjoner er ventet. Generalsekretær Frode Kyvåg er imidlertid ikke bekymret for turneringen.

– Vi gjør ikke noe ekstraordinært i forhold til dette. Vi har et utmerket samarbeid med politiet og forholder oss til dem, sier generalsekretær i Norway Cup Frode Kyvåg til VG.

– Hvis vi på et tidspunkt mente at det var uforsvarlig, så ville vi kommet med den informasjonen. Jeg ville ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn på arrangementet utfra den informasjonen vi sitter med, sa han på politiets pressekonferanse.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere