RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet krever fullt innsyn i Holstads Facebook-profil

Henning Holstad ble i februar i år pågrepet og siktet for grovt heleri. Nå krever politiet tilgang til hans Facebook-profil, for å dokumentere kommunikasjon mellom Holstad og medsiktede Imran Saber.
Henning Holstad ble i februar i år pågrepet og siktet for grovt heleri. Nå krever politiet tilgang til hans Facebook-profil, for å dokumentere kommunikasjon mellom Holstad og medsiktede Imran Saber. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det kan virke som om tingretten ikke har skjønt hvor omfattende og personverninngripende kjennelsen i realiteten er.

OSLO: Oslo Tingrett har gitt politiet rett til full innsikt i Facebook-kontoen til helerisiktede Henning Holstad, skriver VG.

Hensikten skal være at de ønsker å dokumentere kommunikasjon mellom Holstad og medsiktede Imran «Onkel Skrue» Saber - en kommunikasjon Holstad selv mener ikke eksisterer.

Les også: Vekterne sparkes og trues nesten daglig på Oslo S

Nekter straffskyld
Det er Holstad selv som forteller om kjennelsen på sin Facebook-side.

«I forbindelse med saken mot meg, har politiet krevd innsyn i min bruk av Facebook. De mener tydeligvis at de her skal finne bevis for sine påstander. Dommer Jon Østensvig i Oslo tingrett synes dette er en god idé, og har avsagt en kjennelse der det blant annet kan leses: Facebook Inc. pålegges å utlevere lagrede data knyttet til Henning Holstad», skriver Holstad, som har anket kjennelsen til lagmannsretten.

I februar i år ble Holstad pågrepet og siktet for grovt heleri. Politiet mener Holstad og Saber har hvitvasket tilsammen 7 millioner kroner, gjennom Holstads forretningsvirksomhet. Deler av pengene skal blant annet stamme fra Nokas-ranet.

Holstad har hele tiden nektet straffskyld, og har heller ikke villet forklare seg for politiet.

Her er ankeskrivet, som Holstad selv har publisert på Facebook:

POLITIET KREVER INNSYN PÅ FACBOOK, SAKEN BRINGES INN FOR LAGMANNSRETTENI forbindelse med saken mot meg, har politiet...

Posted by Henning Holstad on Friday, 1 May 2015


Les også: Dette kan bli siste året med uteservering i Karl Johan

- Omfattende og personverninngripende
Og nå ønsker altså politiet å gå nye veier for å dokumentere kommunikasjon mellom de to.

Holstads advokat, Tom H. Glosimot, mener det er en alvorlig inngripen i personlige forhold politiet ber om, når de krever innsyn i Facebook-profilen til Holstad.

– Det kan virke som om tingretten ikke har skjønt hvor omfattende og personverninngripende kjennelsen i realiteten er. Innsynet omfatter alle disse personers religiøse, politiske og personlige forhold, bilder og lyd, hvorav mye ikke er ment for offentlig publisering. Dette er i stor grad avhengig av hvilke personverninnstillinger den enkelte bruker har gjort, skriver advokaten i ankeskrivet, som er publisert på Holstads åpne Facebook-profil.

Glosimot skriver også i ankeskrivet at han ikke har funnet gjeldende rettspraksis når det gjelder utleveringspålegg knyttet til Facebook.

Her er ankeskrivet, som Holstad selv har publisert på Facebook:

Ls også: Nå blir det dyrere å parkere i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere