RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet legger lokk på drapsetterforskning

MISTENKELIG DØDSFALL: To menn i 30-årene fengsles i fire uker.
MISTENKELIG DØDSFALL: To menn i 30-årene fengsles i fire uker. Foto: Lise Åserud
Sist oppdatert:
To menn på 34 og 32 år er varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsettlig drap på en mann i Oslo i februar. Offeret skal ha blitt forgiftet.

De to siktede mennene nekter begge straffskyld, men 34-åringen aksepterte varetekt. Den 32 år gamle mannen krevde seg derimot løslatt, men også han ble fengslet. Begge får fire uker i varetekt med brev-, besøks- og medieforbud, to av ukene i full isolasjon.

Mannen de to er siktet for å ha drept, skal ha blitt forgiftet. Han døde på Ullevål sykehus 7. februar.

– Saken er spesiell, og det er lite politiet kan si om etterforskningen, sa politiadvokat Andreas Strand etter fengslingsmøtene.

Bedrageridømt

Mennene ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Bak lukkede dører, i hvert sitt fengslingsmøte, la politiet fram det de så langt har av holdepunkter for å sikte dem for drap.

De siktede er begge tidligere straffet, senest i januar da de ble dømt for flere bedragerier. 32-åringen er tidligere dømt 14 ganger, mens 34-åringen er dømt to ganger og bøtelagt en rekke ganger.

Utenfor rettssalen var både politiadvokaten og de to mennenes forsvarere tilbakeholdne med å kommentere både saken og siktelsen.

– Han erkjenner ikke straffskyld og mener han selv er uskyldig, men han sier han ønsker å samarbeide med politiet og godtok derfor kravet om fengsling, sa advokatfullmektig Kaja Malling etter fengslingsmøtet for 34-åringen.

Den andre siktede representeres av advokat Hans Olav Bytingsvik.

Lukkede dører

Politiet fikk medhold i kravet om lukkede dører for begge fengslingsmøtene. Politiadvokaten begrunnet dette med at etterforskningen er på et svært tidlig tidspunkt og at det er nødvendig å holde lokk på etterforskningen.

– Politiet viser til at saken er i en innledende fase og på et sensitivt stadium. Politiet frykter at opplysninger som kommer fram under fengslingsmøte kan vanskeliggjøre sakens oppklaring dersom de blir kjent, leste dommer Helen Andenæs Sekulic fra kjennelsen om lukkede dører.

De to mennene ble pågrepet mandag kveld. Da mente politiet de hadde tilstrekkelig grunnlag for å sikte de to for forsettlig drap.

Skjellig grunn

– Politiet må være tilbakeholdne med opplysninger på dette stadiet i etterforskningen, sa Strand.

Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport og har gjennomført flere avhør av de siktede og av vitner. Hva som så langt er kommet fram fra dette arbeidet, vil ikke politiet kommentere.

– Politiet mener at det er skjellig grunn til å mistenke de to for å ha drept offeret, sier Strand, som omtaler saken som spesiell og sier at det som nå er viktig er å sikre viktige bevis før de blir kjent for allmennheten.

Verken den siktede 32 år gamle mannen eller 34-åringen ville møte i fengslingsmøtet før tilhørere og presse hadde forlatt den trange rettssalen.

Offerets pårørende har fått oppnevnt advokat Gunhild Lærum som bistandsadvokat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere