RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet lurte narkoforbryter med SMS

Kureren ble stoppet på Svinesund og samarbeidet med politiet. Dagen etter ble en mann pågrepet da han skulle hente stoffet på Shell-stasjonen på Mosseveien, etter å ha tekstet flittig med politiet på mobiltelefon.

NEDRE BEKKELAGET/Oslo tingrett: Det var 18. januar i fjor at den 32 år gamle litauiske mannen ble stanset på Svinesund i en bil med fem kilo metamfetamin. Narkotikaen ble funnet etter at en narkotikahund markerte i bilen.

32-åringen samarbeidet først med politiet, men nektet senere på grunn av frykt for represalier.

I bilen til 32-åringen fant politiet en mobiltelefon med ett nummer på. Det ble antatt at dette nummeret gikk til mottakeren. Politiet tok opp tråden og sendte i alt 28 sms-meldinger med mottakeren.

Det ble avtalt å møtes på Shell på Mosseveien for å overlevere stoffet dagen etter.

På bensinstasjonen ventet en politimann i bilen som ble brukt til smuglingen. Da den 28 år gamle mottakeren tok kontakt med politimannen ble han pågrepet.

Kureren innrømmet det hele da saken var opp i Oslo tingrett nylig. Mottakeren nektet for alt, men ble ikke trodd.

På grunn av samarbeidet med politiet og innrømmelsen ble kureren dømt til fengsel i tre år og ni måneder, mens mottakeren ble dømt til fem års fengsel. Begge to fikk inndratt mobiltelefoner, penger og en GPS. Bilen ble også inndratt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere