*Nettavisen* Nyheter.

Politiet maner til forsiktighet

Politietterforsker Jarle Kolstad ved Stovner politistasjon maner eldre og de som er hjemme på dagtid til å være mer på vakt. Siden i sommer har 30 personer blitt ranet i sine hjem.

Groruddalen:Stovner politiet jakter på ranere som siden i sommer har ranet flere beboere i Groruddalen. Framgangsmåten har i alle tilfeller vært lik og politiet antar at det dreier seg om samme personer.
- Mennene oppfører seg ikke slik man ville forventet fra tyver. Den ene ringer på og utgir seg for å være håndverker eller vaktmester. Han blir bedt inn av intetanende beboere. Mens han later som om han gjør noe på kjøkkenet eller badet, kommer den andre inn og forsyner seg av verdisaker, sier Kolstad.
De aller fleste som blir utsatt til dette aner ingenting. Men det kan også fort være skummelt.
- I forrige uke hadde vi et tilfelle der en 91 år gammel kvinne ikke ville slippe mannen inn i boligen. Da ble hun brutalt dyttet tilbake, og mennene trengte seg inn i leiligheten.
Kvinnen ble senere beordret inn på et av rommene.
- Hun ble ikke fysisk skadet, men det var en traumatisk opplevelse, sier Kolstad. Han advarer folk mot å slippe inn noen før man vet hvem de er.

Etterlyser hjelp

Lignende saker som denne har skjedd over hele byen. Flesteparten av sakene foregår i Groruddalen, i områdene rundt Bjerke, Kalbakken og Årvoll. Siden i sommer var det en sterk økning i antall saker.
- Bare i Groruddalen var det rundt 30 slike saker siden i sommer. Vi ser på det som meget seriøst og setter inn store resurser for å forhindre lignende hendelser.
For å kunne oppklare saken vil politiet nå be publikum om assistanse.
- Det er viktig at man er oppmerksom og varsler politiet så snart man får mistanke, sier Kolstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.