RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet med stor kontroll ved Årvoll senter


SYNLIG: Politioverbetjent Stig Tonsjø med store mannskaper var på Årvoll senter og på Kalbakken fredag.
SYNLIG: Politioverbetjent Stig Tonsjø med store mannskaper var på Årvoll senter og på Kalbakken fredag. Foto: FOTO: Ivar Brynildsen
Politi og Vegvesen var svært synlige på Årvoll og Kalbakken i dag, fredag. Mange ble kontrollert, de fleste klarte seg fint.

ÅRVOLL: Uniformert politi og folk fra Statens Vegvesen var ute i stort antall fredag for å kontrollere bilister i forbindelse med skolestart. En sivil bil var også ute og overvåket trafikken med videoutstyr.

Del på Facebook

– Vi var både på Årvoll senter, og kontrollerte trafikken rundt Årvoll skole, og i Kalbakkveien for å overvåke trafikken rundt Nordtvet skole, forteller politioverbetjent Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon.

Han er godt fornøyd med den oppførselen han registertre rundt skolene i dag. Selv om ikke alle kom fra stedet uten bot eller forelegg.

Syv forelegg

– Vi skrev ut syv forelegg og 11 gebyrer, forteller Tonsjø. Det handlet om brudd på vikeplikt, manglende sikring av barn i bilen, bruk av elektronisk utstyr som mobiltelefon, og manglende beltebruk, forteller Tonsjø videre.

Dessuten oppdaget politiet en asylsøker uten ID-papirer, dette handler muligens om brudd på utlendingeloven.

Blide folk

– Folk flest er svært positive til at vi aksjonerer på skoleveiene. Selv de fleste av dem som får forelegg mener det er bra at politiet viser tilstedeværelse. Mange sier det inngyr trygghet å se oss ute. Vi lover å være mye ute også fremover. Men vi vil spre aksjonene over hele året. Vi kommer til å rykke ut etter tips fra publikum, og til steder der vi selv mener det foregår farlig kjøring. For eksempel har vi fått tips i dag om fartsovertredelser i en bestemt vei, sier Stig Tonsjø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere