*Nettavisen* Nyheter.

Politiet med vandelskontroll av vektere

Politiet med vandelskontroll av vektere. (Bildet har ingenting med saken å gjøre) Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Oslo politidistrikts vandelskontroll omfattet til sammen 8530 ansatte i 40 selskaper med hovedkontor i hovedstaden. Tallene viser at 81 personer var registrert med vandelsanmerkninger som gjelder vold.

OSLO: Politiet skriver i en pressemelding at Oslo politidistrikt har gjennomført vandelskontroll av ansatte i vaktselskaper med hovedkontor i Oslo i 2008, slik loven pålegger politidistriktene å gjøre.

Alle forhold tatt med

Vandelskontrollen omfattet til sammen 8530 ansatte i 40 selskaper per 31. mars 2008, og dekker alle registrerte forhold ubegrenset tilbake i tid etter mal av uttømmende politiattest.


- Det vil si at vi har foretatt en fullstendig «rundvask» mot bøte- og strafferegisteret. Dermed vil alle eventuelle anmerkninger en person har pådratt seg på et tidspunkt i livet, komme med i denne kontrollen, sier politiinspektør Bjørn Vandvik ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt.


Av alle ansatte som er vandelskontrollert, var til sammen 1473 personer registrert med minst ett forhold som har medført en form for straffereaksjon.

Vold og narkotika

- Av alle ansatte som var registrert med vandelsanmerkninger, var 937 personer registrert med ett eller flere forhold som gjelder overtredelser av vegtrafikkloven. Denne kategorien utgjør altså en stor andel av det totale antallet, sier politiinspektør Bjørn Vandvik.

226 personer var registrert med forhold som gjelder orden, mens 111 var registrert med forhold som gjelder tyveri, underslag eller bedrageri. Til sammen 87 personer var registrert med vandelsanmerkninger som gjelder narkotika - i all hovedsak mindre grove narkotikalovbrudd.

81 personer var registrert med vandelsanmerkninger som gjelder vold. Dette dreier seg i hovedsak om legemsfornærmelse, men også en del tilfeller av legemskrenkelse.

Alle selskapene er bedt om å melde tilbake til Oslo politidistrikt hvordan de vil følge opp opplysningene fra politiets vandelskontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.