Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener far drepte datter (2) på Ellingsrud

Politiet føler seg sikre på at det var barnets far som drepte ei to år gammel jente på Ellingsrud i Oslo. Mannen nekter straffskyld.

ELLINGSRUD: Jentas mor og flere slektninger ligger på sykehus med skader.

– Vi vet at siktede er barnets far, og vi vet at en av de andre skadde er barnets onkel, sier Kari-Janne Lid, fungerende leder ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Les også: Far siktet for å ha drept datteren på Ellingsrud

Les også: Naboer rystet etter drap på toåring

Politiet føler seg sikre på at det var siktede som sto bak ugjerningen.

– Ut fra vitneopplysninger og innledende avhør av personer som har latt seg avhøre så langt, er vi sikre på at siktede er gjerningsmannen, sier Lid til NTB.

– Var utvist

Jentas far er afghaner og har ikke norsk statsborgerskap. Han er siktet for forsettlig drap. Han hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar i fjor.

– Siktede og barnets mor er registrert på samme adresse, sier Lid.

Afghaneren nektet straffskyld etter siktelsen da han lørdag ettermiddag ble avhørt med tolk til stede, opplyser hans advokat Tor Kjærvik til NTB.

– Han nekter straffskyld. Avhøret varte i to og en halv time. Det fortsetter søndag formiddag, sier Kjærvik, som tilføyer at klienten har det vanskelig.

Les også: Toåring drept – mann drapssiktet

Les også: Barn drept på Ellingsrud

Observasjon

Siktede blir sittende i varetekt til han fremstilles for fengsling bak lukkede dører mandag. Politiadvokat Pål Hjort-Kraby opplyser til NTB at politiet vil be om en såkalt prejudisiell observasjon, det vil si en foreløpig psykiatrisk undersøkelse, av siktede.

Kjærvik vil ikke gå inn på klientens forklaring i avhøret lørdag.

– Det er såpass mange vitner som bør avhøres før vi sier noe mer, sier forsvareren

Flere skadd

Toåringens mor og mormor er begge innlagt på sykehus. Begge er norske statsborgere med irakisk bakgrunn. De er ikke alvorlig skadd, opplyser Lid.

– Det er foretatt et innledende avhør med mormor, sier Lid.

Ifølge henne har det derimot ikke vært mulig å avhøre barnets mor.

Også en onkel innlagt med alvorlige skader. En annen mann med relasjon til familien er lagt i kunstig koma og er fortsatt ikke utenfor livsfare.

Lid sier til Dagbladet at de to ble skadd da de forsøkte å gå mellom.

Avhør

Både avhør og tekniske undersøkelser på stedet gjenstår, og det vil bli foretatt obduksjon av barnet lørdag.

– Vi vet ingenting om motivet foreløpig, sa Lid.

Det var meldingen om et masseslagsmål utendørs i Dragonstien på Ellingsrud som først fikk politiet til å rykke ut fredag. Da politiet kom til stedet, ble den to år gammel jenta funnet drept på gata.

Kirken åpen

Kriseteamet i Bydel Alna åpnet kjelleren i Ellingsrud kirke for publikum fredag kveld. Kirken var også åpen lørdag for dem som ønsket å komme dit for å snakke ut etter den tragiske hendelsen i nabolaget.

Naboer har tent lys og lagt ned blomster for den to år gamle jenta. Flere av naboene ble vitne til de grufulle hendelsene. En mann som Dagbladet har snakket med, forteller at han grep inn for å bidra til å få stanset volden.

– Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp.

I kaoset utenfor leiligheten var blant annet en mann med kniv.

– Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sier vitnet til Dagbladet. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto