Politiet mener «Onkel Skrue» har hvitvasket Nokas-utbyttet

Imran Saber og kjent politiker mistenkt for heleri av syv millioner kroner.

11.02.15 20:31

Det er VG som onsdag kveld skriver at politiet nå jobber ut fra en hovedteori om at pengene i helerisaken mot 37 år gamle Imran Saber og en kjent politiker skal stamme fra Nokas-ranet.

37-åringen, også kjent som «Onkel Skrue», er allerede tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner.

Nå er han siktet for nye straffbare forhold, der politiet mener han har hvitvasket kriminelle penger gjennom politikerens firma. I følge VG skal dette være snakk om til sammen syv millioner kroner.

Les også: Nå får du penger for å kvitte deg med bilen

Nekter straffskyld
Det er flere kilder avisa har snakket med som bekrefter at pengene skal stamme fra Nokas-ranet.

– Det er helt ukjent for meg. Det har jeg ikke hørt noe om, sier politikerens advokat Tom H. Glosimot når VG fremlegger disse opplysningene for han.

Tidligere onsdag skal politikerens bolig ha blitt ransaket, da retten mener det er skjellig grunn til mistanke mot mannen. Han skal imidlertid ha nektet å la seg avhøre. Han erkjenner heller ikke straffskyld.

I følge siktelsen skal hvitvaskingen ha foregått helt siden 2005. Snart elleve år etter Nokas-ranet i Stavanger er fortsatt 51 av de totalt 57,4 millioner kronene i ransutbytte på avveie.

Vurderer fengsling
Politiadvokat Riegels sier til NTB onsdag at politiet ikke har avgjort om de vil kreve politikeren eller Saber varetektsfengslet. Fristen på 72 timer for å holde dem i politiets varetekt uten at det foreligger en kjennelse fra retten går ut fredag formiddag.

Har ingen skritt da blitt tatt for å holde dem tilbake, må de slippes ut.

– Vårt mål er at vi blir ferdige innen 72 timer. Målet er å sikre bevis og beslag, og vi håper på å bli ferdige, men vi gjør en løpende vurdering hele tiden om vi vil kreve varetekt for noen av de siktede, sier Riegels.

Les også: Bussterminalen kan bli flyttet ut av sentrum

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.