*Nettavisen* Nyheter.

Politiet overkjørt av Holmlia-ungdom

Holmlia-ungdom har fått anledning til å slå politiet - helt lovlig, og det gjorde de forrige uke på fotballbanen på Holmlia.

Ungdom fra "Vær stolt"-prosjektet på Holmlia og politiet på Manglerud politistasjon møttes til en uoffisiell fotballkamp preget av lårhøner, manglende kondis og vennskap.

HOLMLIA: Bakgrunnen for fotballkampen er det pågående prosjektet "Trygghet og tillit", der Manglerud politistasjon ønsker at politiet skal være mer tilgjengelig for publikum.

– Vi skal gå ut og ta kontakt med publikum på en annen måte, og for å gjøre det på en best mulig måte inviterte vi ungdommer til å komme med forslag om hva politiet kan gjøre for å bedre kontakten, sier Ingjerd Hansen ved Manglerud politistasjon.

Hun forteller at det kom opp et forslag om at politiet kunne møte ungdommen på en uformell arena.

Holmlia sportsklubb driver også med et "Vær trygg"-prosjekt der ungdom selv skal være med på å forme det lokale ungdomsmiljøet på en positiv måte, i tillegg til å fremme forståelse for integrering og samhold i samfunnet. Så ved å slå sammen disse to prosjektene kom fotballkampen i stand.

Ingen perle

Trener for ungdommene, Deen Akinyemi forteller at kampen er et vennskapsprosjekt, der ungdom skal forstå at politiet er en god institusjon som er her for å hjelpe samfunnet slik at man kan leve sammen i harmoni. Allikevel var det klart på forhånd hvem som skulle ta rotta på hvem.

– Vi var veldig innstilte på å "ta" politiet, men de viste seg å være mye bedre enn forventet, sier Akinyemi.

Politiet gikk nemlig opp i ledelsen allerede etter to minutter og holdt ledelsen helt til pause.

Ifølge målscorer Jan Thomas Berger var ikke målet noen perle, men ballen ble plassert i hjørnet fra 16 meter. Til stor overraskelse fra målscoreren selv.

– Jeg var veldig overrasket, for vi har aldri trent sammen, mens det stilte gode spillere på andre banehalvdel, sier Berger.

Overlegen seier

Etter at politiet gikk opp i ledelse, skjønte Akinyemi at han måtte gjøre et par omrokeringer på laget for å holde tritt med politiet.

– Da politiet begynte å score, måtte jeg forandre litt på laget, sier Akinyem, som var spesielt imponert over jentene på den andre banehalvdelen.

Men med et par forandringer på laget, begynte målene å renne inn, og etter endt kamp, sto resultatet 4-2 til Holmlia.

Berger mener politiet til dels ble overkjørt, og at resultatet kunne blitt verre enn 4 -2. Også kaptein på politilaget, Tor Harald Grande, som selv måtte ut etter to minutter på grunn av strekk i låret, mener gutta var overlegne.

Returkamp

Fotballkampen ga medsmak hos begge lag, og i mai er det klart for returoppgjør.

– Det var kjempegøy, og nå skal vi legge oss i hardtrening fram til mai, sier Hansen, som mener det skortet litt på kondisen hos politiet mot slutten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.