Gå til sidens hovedinnhold

Politiet setter inn styrker til Israel-markering

Politiet forbereder seg på at det kan bli aggressiv stemning under støttemarkeringen for Israel, som er varslet utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

OSLO SENTRUM: Organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) arrangerer demonstrasjonen utenfor Stortinget klokken 13.30 søndag ettermiddag. Flere stortingsrepresentanter skal holde appell under demonstrasjonen.

– Vi er åpne for at det kan bli aggressivt. Vi stiller opp med en god del politistyrker, slik at dette skal gå lovlig og sømmelig for seg, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker ikke å gå i detalj på hvor mange politifolk som skal holde et øye med demonstrasjonen, men bekrefter at politihester vil være en del av styrken.

Palestinakomiteen søkte om å få holde motdemonstrasjon til støttemarkeringen, men trakk senere søknaden, ifølge politiet.

LES OGSÅ: Over 2000 demonstrerte mot Israel

Blant appellantene er stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder av Israels venner på Stortinget og stortingsrepresentant Kristian Norheim (Frp), andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

Også Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold og Conrad Myrland, daglig leder MIFF, skal holde appell.

(©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året