*Nettavisen* Nyheter.

Politiet sier nei til politikerne

Politikerne vil ha gjennomkjøring forbudt i Konventveien, men får det neppe til. Foto: Vidar Bakken

Vanskelig å stenge Konventveien.

HOFF: – Bystyret har ikke vedtaksmyndighet når det gjelder å sette opp skilt. Skiltmyndigheten ligger hos politiet, sier politiførstebetjent Reidar Førre Larsen i Trafikkplan, Oslo politidistrikt.

Arbeiderpartiet snudde

For mer enn en måned siden skulle Miljø- og samferdselskomiteen stemme over Venstres og Svs forslag «Byrådet bes snarest gjennomføre stenging av Konventveien mellom Bekkeliveien og Ladeveien i tråd med gjeldende regulering.»

Arbeiderpartiet hadde kort tid i forveien forsikret om at de støttet dette og dermed sikret flertall for forslaget. Partiet forandret plutselig mening da Høyre la frem et helt annet forslag: «Konventveien stenges for gjennomkjøring, ved hjelp av et «gjennomkjøring forbudt»-skilt. Effekten av ovennevnte tiltak evalueres etter en periode på to år, for å avgjøre om dette er tilstrekkelig.»

Frp, Ap og Høyre mente dette var et godt kompromiss. Nå kunne alle som bodde langs Konventveien fritt kjøre ut og inn av området, uten å forholde seg til at veien ble stengt, som den opprinnelige vedtatte reguleringsplanen innebar.

Tviler på gjennomføring

Førre Larsen har ikke hørt om saken eller fått den oversendt fra Samferdselsetaten. Han vil uttale seg på generelt grunnlag.

– Jeg tviler på at vedtaket lar seg gjennomføre. Konventveien har flere kvartaler så vi kan for eksempel ikke skilte øverst ved Monolittveien og nederst i Konventveien. «Gjennomkjøring forbudt» gjelder bare til første kvartal, sier Førre Larsen.

Dermed må man eventuelt skilte deler av Konventveien, som igjen vil føre til at beboere i den ene eller andre enden av området blir utestengt for gjennomkjøring. Da forsvinner intensjonen i bystyrevedtaket.

En annen side ved saken er at politiet er lite glade for å skilte gater på en slik måte at forbudet vanskelig lar seg håndheve.

Overrasket og skuffet

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern reagerer på de nye opplysningene.

– Er det slik at vedtaket ikke er forankret hos politiet og ikke lar seg gjennomføre, da blir jeg både overrasket og skuffet. Da vil jeg be om at samferdselskomiteen i rådhuset tar opp saken på nytt slik at man følger opp intensjonen i vedtaket. Et alternativ er å stenge veien med bom. Per i dag er situasjonen status quo og det er ikke holdbart for en sak som har pågått over så lang tid, sier Pedersen.

Det lyktes ikke å få en kommentar fra leder av Miljø- og samferdselskomiteen, Rune Gerhardsen (Ap).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag