*Nettavisen* Nyheter.

Politiet sikre på at flere deltok i gjengvoldtekt

Politiet er sikre på at flere enn de to siktede deltok i gjengvoldtekten av en ung jente i Oslo i sommer. Mannen som ble pågrepet lørdag, blir framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

08.09.14 12:22

OSLO: – Vi er sikre på at det var flere gjerningsmenn enn de to som er pågrepet, men hvor mange som har deltatt, vil jeg ikke si. Det jeg kan si er at vi jobber intenst med å identifisere de resterende gjerningsmennene og sentrale vitner, sier lederen for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, til NTB.

En mann i slutten av tenårene ble pågrepet lørdag kveld og framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokken 15 mandag.

Lørdag ble en 18 år gammel kamerat av ham varetektsfengslet i den grove overgrepssaken.

– Jeg kan ikke si mer om saken enn at han ikke erkjenner straffskyld, sier hans advokat Joar Berg Henjum til NTB.

Les også: Enda en mann tatt for gjengvoldtekt

Lukkede dører

Heller ikke 18-åringen som ble varetektsfengslet i fire uker lørdag, erkjenner straffskyld for gjengvoldtekten som politiet mener pågikk over flere timer et sted i Oslo-området i juli. Politiet kommer til å be om at fengslingsmøtet mandag går bak lukkede dører.

– Vi ber om lukkede dører, samt fengsling med brev-, besøks- og mediekontroll ettersom vi ennå ikke har pågrepet alle gjerningsmennene, sier Kari-Janne Lid.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon i saken, og alle opplysninger som politiet sitter på, er klausulerte. Lid ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de to siktede, men sier det ligger i kortene at de er bekjente.

Gjennombrudd

Lid opplyste til flere aviser i helgen at politiet har god tro på at de skal klare å identifisere alle de involverte i løpet av noen dager. Foreløpig har politiet ikke gått ut med informasjon om omstendighetene rundt selve gjengvoldtekten, hvordan og hvor den skjedde.

– Dette er klausulerte opplysninger som heller ikke forsvarerne til de to siktede har fått, sier Kari-Janne Lid.

Hun fortalte til Aftenposten i helgen at politiet har jobbet intenst med å identifisere gjerningsmennene siden månedsskiftet juli/august, og at de fikk et gjennombrudd i midten av forrige uke som ga grunnlag for å pågripe førstemann.

De to kameratene er ifølge VG siktet etter straffelovens paragraf 192, tredje ledd, som har en strafferamme på inntil 21 år.

Les også: Politiet: Har fått flere tips etter væpnet kioskran

Lettelse

Advokat Joar Berg Henjum ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om sin klient eller saken.

– Så lenge politiet ikke går ut med mer informasjon, som gjør at det er naturlig å gi kommentarer for å balansere opplysningene, ønsker jeg ikke å si noe mer om saken, sier advokaten.

Den unge jentas bistandsadvokat, Gunhild Lærum, sier til VG at det er en stor lettelse for både henne og hennes familie at to menn nå er pågrepet.

– Hun har levd i en evig spenning og redsel siden dette skjedde i sommer, og dette har vært en massiv sak for både henne og hennes familie. De håper nå at de øvrige involverte i saken blir pågrepet av politiet, sier Lærum til avisen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.