RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt bråk: Torsdag 15. juli ble det igjen utført ulovlig pigging med gravemaskin i Storåsveien 9 på Ljan. Foto: Aina Moberg
Nytt bråk: Torsdag 15. juli ble det igjen utført ulovlig pigging med gravemaskin i Storåsveien 9 på Ljan. Foto: Aina Moberg

Politiet stanset byggebråk

En uke etter at bydelen stanset ulovlig piggearbeid på Ljan, ble politiet tilkalt for å stanse arbeidet på nytt.

LJAN: Entreprenør Sauthon bygg AS fikk torsdag 8. juli skriftlig beskjed fra Bydel Nordstrand om at arbeidene i Storåsveien 9 var ulovlige på grunn av manglende dispensasjon fra støyforskriftene.

Lojalitet

– Arbeidet må stoppes umiddelbart. Alternativet er at vi vil politianmelde forholdet, og ellers anmode om politiets bistand til å stanse arbeidene, skrev spesialkonsulent for samfunn og helse, Jan Nordahl i Bydel Nordstrand, i et brev til Sauthon Bygg AS.

Les også: Har bråket siden påske

Entreprenøren la seg helt flat, og sa følgende på telefon til Nordstrands Blad tirsdag 13. juli.

– Vi avsluttet pigging i fjell klokken 15.30 torsdag 8. juli. Eventuell sprengning og pigging vil ikke bli gjenopptatt uten foregående søknad til Bydel Nordstrand.

– Vi innretter oss selvsagt lojalt etter bydelens vedtak. Denne uken fortsetter vi med kun graving på tomten, forsikret Tom Sauthon.

Kan politianmeldes

Om ettermiddagen torsdag 15. juli var det imidlertid mer enn vanlig graving på tomten.

– Bydelen tilkalte politiet på bakgrunn av at det pågikk ulovlige piggearbeider. Maskinfører stengte maskinen og forlot byggeplassen, forteller Jan Nordahl.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at Sauthon fortsetter å utføre piggearbeider etter at vi har mottatt skriftlige forsikringer om at arbeidene er stanset. Ved bydelsdirektørens kontor vurderer vi nå politianmeldelse av forholdet, sier han.

Nordstrands Blad har ikke lykkes med å få en kommentar fra Sauton Bygg AS etter den siste hendelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere