RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet står for fellesverdier

I den pågående hijab-debatten har mange de siste ukene sagt at politiuniformen er verdinøytral. Det er ikke riktig. Politiuniformen står for politiets verdier og de oppgavene politiet skal utføre for samfunnet som å håndheve lovene og skape trygghet og rettferdighet for oss alle, for å si det enkelt.

Når politifolk er på jobb, forventer vi at de jobber etter disse verdiene og legger til side sine eventuelle personlige synspunkt om likt og ulikt for jobben de skal utføre for samfunnet. Dette forventer vi av alle politifolk av dem som er etnisk norske så vel som av dem med minoritetsbakgrunn.

At politifolk har ulik bakgrunn og forskjellige erfaringer, er en styrke for arbeidet, men dette skyver ikke til side politiets verdier. Bruk av hijab i politiet eller andre ting som gir uttrykk for personlige meninger, vil forkludre dette bildet og skape uklarhet om man står for politiets verdier eller sine egne.Aud Kvalbein, Nordstrand

Varaordfører i Oslo og KrFs gruppeleder i bystyret

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere