RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet stenger lørdager

Oslopolitiet må holde 180 stillinger ubesatt i år for at politiet skal kunne spare 32 millioner kroner. Pengene som spares, skal gå til vanlig drift og investeringer til blant annet verneutstyr. Du kommer til å møte stengte politivakter, færre politifolk i gatene, mindre oppfølging av hverdagskrim og flere henlagte saker i år. Det er innført tre måneders karantenetid når folk slutter. Det utgjør rundt 100 innsparte stillinger i år. I tillegg skal 80 stillinger stå ubesatt. Fra før står 100-150 stillinger ubesatt.
På Stovner er 20 prosent av alle etterforskerstillingene ledige. Det er for tiden oppsiktsvekkende få søkere til de ledige stillingene, opplyser politimester Anstein Gjengedal til Aften.- Vi må gjøre strenge prioriteringer og vil få redusert aktivitet på nær sagt alle områder. Vi kommer ikke til å få ut de patruljene vi ønsker på orden og forebyggende arbeid, og vi vil henlegge flere straffesaker enn vi normalt ville ha gjort. Vi får ikke ytet den publikumsservicen vi gjerne skulle gitt, sier politimesteren.Fra lørdag av innføres et nytt sparetiltak: Publikumsvaktene ved Grønland, Majorstuen, Stovner og Manglerud politistasjoner stenges på lørdager. Etter det Aften kjenner til, foreligger det også planer om å kutte i publikumsvakten på Sentrum politistasjon nattetid i helgene. Utover året kan publikum vente flere kutt, ifølge Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon. Stasjonen har årlig 40 000 straffesaker, og må holde 11 stillinger vakante i år. - Vi er underbemannet, men forsvarlig bemannet. Vi holder oss flytende, men kjører knallharde prioriteringer, sier han til Aften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere