Politiet: Tidligere Bandisos-topp blir siktet for å ha inngått drapsforbund

Ifølge politiet blir tidligere Bandidos-topp Lars Harnes siktet for å ha inngått drapsforbund. I juli omtalte Nettavisen at han ble pågrepet og varetektsfengslet.

Ifølge politiet blir tidligere Bandidos-topp Lars Harnes siktet for å ha inngått drapsforbund. I juli omtalte Nettavisen at han ble pågrepet og varetektsfengslet. Foto: NTB Scanpix

Politiet vil onsdag framstille opp mot åtte personer siktet for grove narkotikaforbrytelser etter storaksjonen mot et erfarent kriminelt miljø.

18.08.15 21:19

Torsdag vil dessuten den tidligere lederen i MC-klubben Bandidos, Lars Harnes, bli framstilt for forlenget varetekt i tilknytning til samme sakskompleks.

Torsdag vil dessuten den tidligere lederen i MC-klubben Bandidos, Lars Harnes, bli framstilt for forlenget varetekt i tilknytning til samme sakskompleks.

Politiet bekrefter at siktelsen mot 47-åringen da blir utvidet til å omfatte drapsforbund.

Nokas-raner Metkel Negassie Betew er siktet for narkotikaforbrytelser. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Grove narkotikaforbrytelser

I alt 13 personer ble pågrepet etter mandagens storaksjon i Oslo, blant annet Nokas-dømte Metkel Betew som for et halvt år siden slapp ut fra sin forvaringsdom. Einar Aas, leder for politiets seksjon for organisert kriminalitet, sier politiet har gjort flere interessante beslag.

– Jeg vil ikke si hva slags beslag vi har gjort, annet enn å si at de er interessante, sier han til NTB.

Aas bekrefter at alle som skal framstilles for fengsling onsdag, foreløpig er siktet for grove narkotikaforbrytelser. Ingen av dem er så langt formelt siktet for å ha vært del av et drapsforbund sammen med Harnes.

Les også: Nokas-raner blant de pågrepne

Les også: Her aksjonerer politiet mot kriminelt miljø i Oslo

Drapsplaner

Aas forteller at politiet har jobbet med saken i lengre tid, men at han av hensyn til etterforskningen ikke vil kommentere nærmere. Harnes ble pågrepet i juli og først siktet for våpenbesittelse og heleri av en stjålet moped. Politiet pågrep ham fordi de under sin overvåking av det kriminelle miljøet så faren for at et alvorlig lovbrudd kunne skje.

Oslo politidistrikt gjennomførte storaksjon hvor minst 13 personer ble pågrepet mandag kveld. Foto: Oslo Politidistrikt

Da Harnes ble pågrepet om kvelden 21. juli, skal han ifølge VG ha dekket nesten hele kroppen med nylon fra strømpebukser, latekshansker og hjelm med finlandshette under, angivelig for ikke å legge igjen DNA-spor. Han ble pågrepet i garasjen hos Imran Saber, også kalt «Onkel Skrue», og politiet mener Harnes hadde planer om å drepe 37-åringen.

Harnes skal etter fire uker i varetekt ikke ha forklart seg i avhør.

Advokat Anja K. Hellander forsvarer Harnes. Hun sier til NTB at de ikke har mottatt den nye siktelsen om drapsforbund. Hun kan derfor ikke kommentere utviklingen i saken.

(saken fortsetter under videoen)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=22LLzF9uHC85SwTnannyA_ScGJFzSX0ZFu_NC_v7jdHWpqOw2N7QFF-REhKdT2E_DqReVBpgcLiQypp0TFhizpkDR5GP15-dZwYBQyuUZmQXFMD9uNX3A2WDUIJ2e-77PeSIZvupluQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Flere pågripelser

13 personer, elleve menn og to kvinner, ble pågrepet mandag. Én er løslatt, mens opptil åtte kan bli framstilt for varetektsfengsling onsdag.

– Kan det bli flere pågripelser?

– Vi har flere navn på blokka, og det kan bli flere som blir pågrepet, sier Aas.

Den løslatte er ikke sjekket ut av saken.

Politiet avhører nå de som har samtykket til det, men Aas sier det ikke er alle som ønsker å forklare seg på nåværende tidspunkt.

– Min klient nekter for alle anklagene. Vi må huske på at han ennå ikke er dømt. Det er mange som er pågrepet, og det er svært tidlig i saken, uttalte Betews advokat, Marius Dietrichson, til NRK etter pågripelsen mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.