RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tok eldreraneren


Stovnerpolitiet pågrep en mann som har stått bak flere eldreran i Groruddalen. Leder for etterforskning, Stein Erik Olsen, forteller at det er et resultat av systematisk etterforskning.
Stovnerpolitiet pågrep en mann som har stått bak flere eldreran i Groruddalen. Leder for etterforskning, Stein Erik Olsen, forteller at det er et resultat av systematisk etterforskning.
Eldreraneren som har herjet Groruddalen er nå pågrepet.

STOVNER: Mandag ble eldreraneren som har herjet i Groruddalen pågrepet.

Stovnerpolitiet opplyser at 36-åringen ble pågrepet rett etter han hadde lurt seg inn og ranet to eldre. Eldreraneren skal ha gått ut av en taxi på Romerike da han ble tatt

– Vi fikk bingo i går, og dette er en følge av den tekniske etterforskningen, forteller leder for etterforskning på Stovner politistasjon, Stein Erik Olsen.

Eldreraneren, som er fra Romerike, ble pågrepet uten dramatikk og er allerede avhørt.

Mange ran

Olsen forteller at politiet mener dette er mannen som står bak de fleste av tilfellene der personer har lurt seg inn hos eldre mennesker.

– Dette er mannen som har kommet seg inn hos eldre mennesker ved å si at han er fra Hjelp 24, at han skal sjekke brannsikkerheten, eller latet som han er fra et forsikringsselskap, sier Olsen.

I enkelte tilfeller har mannen også kommet seg inn hos de eldre ved å si at han trengte penger fordi han hadde en trafikkskadd kone i Sverige han måtte hjem til.

– Uten at jeg foreløpig vil si noe om detaljene, så kan jeg si at dette dreier seg om mange forhold, forteller Olsen.

Erkjenner svindel

– Mannen har erkjent å ha holdt på med dette i to år, sier Olsen, som forteller at eldreraneren har fått med seg mellom 100-lapper og opp til 20.000 kroner på d et meste.

Eldreraneren har herjet spesielt på Romerike og i Groruddalen, med unntak av Romsås.

Han blir fremstilt for varetekt på onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere