*Nettavisen* Nyheter.

Politiet tok instrumentene fra høylytt bråkeband

Politioverbetjent: Dagfinn Kaldal. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Gatemusikantene spilte ulovlig i Frognerparken. Nå er instrumentene deres satt på glattcelle.

FROGNERPARKEN: Musikere ønsker gjerne anmeldelse av sine konserter. Et bråkete band slapp dette, men ble premiert med bøter og beslaglagte instrumenter etter en opptreden i Frognerparken søndag i 15-tiden.

Politiet fikk da en rekke henvendelser fra folk som var i Frognerparken for å nyte godværet. Et band bestående av fem gatemusikanter lagde sjelden høy og plagsom støy.

La på sprang

Da politiet kom til stedet la de på sprang, men ble raskt innhentet.

– De var fult klar over musikkforbundet i parken. De er nå bøtelagt og vi har tatt beslag i musikkinstrumentene, forteller politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon.

Les også: Vil tømme parkene for tiggere og gatemusikanter.

Trekkspill på glattcelle

Tre trekkspill, en cimbalo og en kontrabass okkuperer nå en hel celle på politistasjonen i påvente av henting, som tidligst kan skje fredag.

– Det er sjelden vi får positive tilbakemeldinger fra publikum, men på søndag kom hele fem personer bort til oss og takket. Det er tydelig at bandet har vært et høylytt problem, sier Kaldal.

Politiet har også tidligere bistått gatemusikanter i området, i september ble en musikant på Majorstuen anmodet om å lære seg mer enn den ene melodien han spilte om igjen og om igjen, flere måneder i strekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag