*Nettavisen* Nyheter.

Politiet tømte campingplassen

Oslo Fjordcamping ved Hvervenbukta har ikke åpnet for sesongen ennå, men torsdag var omkring 50 biler og campingvogner på plass. I løpet av ettermiddagen tømte politiet området.

Hvervenbukta: Torsdag formiddag var det stor aktivitet på campingplassen ved Hvervenbukta. Selv om plassen ikke er åpnet for sesongen, tok "turister" seg inn ved å løfte av bommen.

Det var et 50-talls vogner og biler og et sted mellom 100 og 200 personer, forteller etterforskningsleder Inge Sundeng på Manglerud politistasjon.

Da våre folk kom til stedet, forsto de raskt at det ville bli behov for forsterkninger før de kunne gå til aksjon. Etter hvert ble det klart at det ikke bare var snakk om at de hadde tatt seg til rette ved å plassere vogner og utstyr, men de hadde også brutt seg inn i resepsjonen/forretningen og en bil som sto der ble kjørt på.

Kjente

Det er irske asfaltarbeidere som er på plass igjen. De hadde tilhold på campingplassen i fjor.

Da hadde vi en del bråk med dem både på campingplassen og i forbindelse med jobbene de fikk rundt om i distriktet vårt, sier Sundeng.

Nå ser det ut til at sesongen er i gang igjen for dem, og vi kan bare advare folk. Erfaringer fra i fjor sier at de gjør dårlig arbeid, jobber svart, og de er ofte svært aggressive i sin atferd. Derfor er det all grunn til å holde seg unna om de tilbyr sine tjenester, legger Sundeng til.

Sendt bort

Etter at politiet torsdag hadde fått en oversikt over situasjonen, ble alle beordret ut av campingplassen og satt på kurs sørover Mosseveien mot Sverige.

Om de har forlatt området vårt vet vi ikke. Det er i alle fall noen igjen, for samme ettermiddag fikk vi en sak i Steingrims vei mellom Karlsrud og Brattlikollen der en av asfaltarbeidernes biler hadde kjørt på en annen bil, sier Sundeng.

Mens bilene og campingvogner ble satt på kurs ut av campingen, ble bilene registrert og det ble notert personalia på alle sammen, sier etterforskningslederen på Manglerud som dermed har en viss oversikt. For han ser ikke bort fra at det kan bli flere saker utover sommeren. Det som vi alle fall er helt sikre på, er at det er uredelig virksomhet de driver, og det skal vi slå ned på, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.