*Nettavisen* Nyheter.

Politiet vil møte nabolaget

Grønland politistasjon ønsker bedre kontakt med nabolaget, og inviterer i den anledning beboere i distriktet til allmøte i løpet av høsten.

GRÜNERLØKKA: Vi har hatt gode erfaringer med slike allmøter tidligere. Det er beboerne som kjenner problemene i området best, og de er selvsagt en viktig ressurs i vårt forebyggende arbeid mot kriminalitet i distriktet, sier Geir Tveit, leder for forebyggende avdeling ved Grønland politistasjon.

Ønsker dialog

Han tror dialog er viktig for at politi, nabolag og næringsliv sammen skal kunne komme kriminaliteten i nærområdet til livs. Da politiet arrangerte et tilsvarende møte i våres var engasjementet stort.
Vi så at mange ønsker å bidra til et bedre nabolag, forteller Tveit.
De mest synlige problemene er lokalisert ved nedre del av Grünerløkka, der omsetningen av hasj inntil nylig var et helt vanlig syn i gatebildet. Politiet innførte nulltolleranse i en lengre periode, og klarte til en viss grad å splitte miljøet ved å slå hardt ned på både kjøp og salg av ulovlige rusmidler.

Spennende diskusjon

Tidspunktet for møtet er ikke fastsatt, men Tveit håper å kunne få det til i løpet av august måned.
Vi håper nabolag og næringsliv stiller opp som de gjorde i våres. Her kan vi diskutere dagens situasjon, evaluere arbeidet som er nedlagt de siste månedene, og ideer som kan være med på å skape et enda bedre nærmiljø i fremtiden. Vi må dra lasset sammen, avslutter Tveit. Østkantavisa kommer tilbake med eksakt dato for møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.