RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MARSJ: Politi og politistudenter på demonstrajon i mars. 
FOTO: IVAR BRYNILDSEN.
MARSJ: Politi og politistudenter på demonstrajon i mars. FOTO: IVAR BRYNILDSEN.

Politihøgskolen kan bli på Majorstuen?

Regjeringen foreslår å rekruttere 120 flere politistudenter neste år. På kort sikt betyr det enda trangere kår ved Politihøgskolen i Slemdalsveien 5 på Majorstuen.

SLEMDALSVEIEN: Det er mange byer og kommuner som følger med på hvor trangt Politihøgskolen har det, og gjør seg lekre i håp om å tiltrekke seg institusjonen. Men ledelsen ved høgskolen er klar på hvor de helst vil være: Skolen må fortsatt ligge "sentralt i Oslo" mener ledelsen.

Til Grorud?

En høyskole i Groruddalen har i flere år vært hjertesaken til Aud Kvalbein (KrF). Hun har tidligere tatt til orde for at Politihøgskolen kan flytte fra Majorstuen til NSB-tomta på Grorud stasjon.

Leder for administrasjonsavdelingen, Eli Vogel-Hovde, ønsker ikke å kommentere utspill fra andre områder som ønsker seg skolen, enten det gjelder Moss eller Groruddalen. For Politihøgskolen er en sentral beliggenhet av betydning for studenter, ansatte og sentrale samarbeidspartnere innen justissektoren. Gode kollektive transportløsninger og nærhet til andre undervisningsinstitusjoner er også viktig for oss.

Forbli

Hvorvidt Politihøgskolen kan bli på Majorstuen, er avhengig av om og i hvilket omfang det kan la seg gjøre å utvide kapasiteten, forteller Eli Vogel-Hovde.

Byggene i Slemdalsveien huser bla skoleadministrasjonen, et moderne bibliotek, auditorium, en rekke undervisningsrom og kantine. Her er øvingsleilighet, spesialrom for kriminalteknisk undervisning og en politistasjon for øving. Politihøgskolen har svømmehall, to gymnastikksaler med klatrevegg og treningsrom. Situasjonen i dag er at anlegget har for liten kapasitet, er til dels nedslitt og lite tilpasset nyere undervisingsformer.

Det er plass til å utvide og bygge om noe her vi holder til. Men vi ser det som svært vanskelig å drive undervisning samtidig som det eventuelt drives anleggsvirksomhet. Vi tror det vil ta like lang tid å utvide tilstrekkelig i Slemdalsveien som å bygge nytt et annet sted, sier Eli Vogel-Hovde.

Vi snakker ikke om kosmetiske endringer. I dag har vi omkring 20.000 kvadratmeter til disposisjon. Vi trenger 10.000 kvadratmeter til, fortsetter hun.

Løses på kort sikt

På kort sikt klarer vi å ta imot de nye studentene uten at det skal gå ut over verken studiekvalitet eller trivsel, mener Eli Vogel-Hovde. Politihøgskolen har en avdeling i Bodø og bl a et utdanningssenter i Kongsvinger, og dermed kan belastningen fordeles. Vi er forberedt på et høyt opptak og har iverksatt tiltak for å utvide kapasiteten i Bodø og bygger ut i Kongsvinger for å kunne ta imot inntil 150 førsteårsstudenter der.

Økt opptak av 552 studenter neste år, skal vi klare. Vi forventer at opptaket vil være tilsvarende høyt i mange år fremover, og det bidrar til å øke nødvendigheten av å finne en varig løsning for Politihøgskolen i Oslo, avslutter Eli Vogel-Hovde.

Fremdrift i nye lokaler?

Det kan vi ikke si noe konkret om nå. Vi vet at det vil ta lang tid å beslutte og å bygge et nytt skolebygg i Oslo.

I mellomtiden arbeider vi som nevnt med å utvikle midlertidige tiltak slik at vi skal kunne utdanne det ønskede antall politistudenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere