RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er flere tomter på og rundt Grorud stasjon som egner seg til den nye politihøgskolen, sier varaordfører Aud Kvalbein.
Det er flere tomter på og rundt Grorud stasjon som egner seg til den nye politihøgskolen, sier varaordfører Aud Kvalbein.

Politihøyskole på Grorud?

En høyskole i Groruddalen har i flere år vært hjertesaken til Aud Kvalbein (KrF). Nå øyner hun håpet om at politihøyskolen kan flytte til NSB-tomta på Grorud stasjon.

GRORUD: Politihøgskolen har det trangt i lokalene sine på Majorstuen. Nå ønsker skolens ledelse å bygge en helt ny skole, og er på jakt etter tomt. Varaordfører Aud Kvalbein fra Kristelig Folkeparti øyner et nytt håp om en akademisk institusjon i Groruddalen.

Jeg har sendt et brev til Statsbygg med forslaget om å lokalisere den nye politihøyskolen her. Jeg håper at de kommer til å innse hvilke utviklingsmuligheter dette området har, sier Kvalbein.

Endre holdning

Hun har i flere år jobbet med å få en høyere akademisk institusjon til Groruddalen.

Det er hjertesaken min fordi jeg ser klart hvilke fordeler dette kan ha for hele Groruddalen. En høyskole trekker til seg tunge akademiske miljøer og ville bidratt til å forandre hele oppfatningen av området, sier Kvalbein.

Hun mener at også høyskolelektorer ville trives i Groruddalen.

Dette er et fantastisk boområde. Vi vil gjerne at flere skal oppdage det.

Realistisk

Kvalbein sier at det er flere tomter som er godt egnet til å huse en høyskole.

Det er ikke bare stasjonsområdet, men også et par steder på den andre siden av jernbanen. Tomtene tilhører NSB per i dag. Det vil gjøre det lettere å omregulere dem, sier hun.

Vil bruke innflytelse

Varaordføreren i Oslo har ingen problemer med det å bruke innflytelsen som embetet medfører i denne saken.

Jeg bruker alle muligheter jeg har fordi dette er en god sak.

Lokalisering av politihøyskolen i dette området vil påvirke mye i nærområdet.

Lokaliseringen her ville gitt klare signaler om at dette er et område vi ønsker å satse på. Samtidig ville vi oppfylt folks ønske om større tilstedeværelse av politiet, sier Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere