*Nettavisen* Nyheter.

Politiker, patriot og problemløser

Hovedbilde: Christian Holmesland har mange tanker og visjoner for Vestre Aker. Han ønsker en bydel som er tilrettelagt for alle grupper.

Han misliker detaljstyring av folks liv, og er glad i uorganisert i idrett. Og drømmer av og til om en plass i bystyret.

RØA: Christian Holmesland lærte alle sine tre barn å gå på ski. En stund var han ivrig opptatt med å hjelpe Røa IL med å få Røa-ungene ut i løypene. Men utover det er han ikke så opptatt av organisert idett. Det vil si, han synes ikke all idrett trenger å være organisert. Derfor jobber han gjerne for at barn og unge skal få plass å boltre seg på.

- Jeg savner den gode, gamle løkka. Dersom organisert idrett presser bort leken er det synd. Unger trenger plasser de kan boltre seg på, sier Holmesland mens han drømmer om gnistrende skiløyper.

- En ny lysløype i marka hadde vært noe. Alpine aktiviteter har stjålet mye av skiløypene.. Jeg vet at den saken egentlig er død. Men jeg vil gjerne ta den opp senere.

Røa-gutt

Holmesland er svært stedbunden til Røa. Her han har bodd nesten hele sitt liv. Han er glad i stedet. Og synes det er en flott bydel. Men han ser også at ikke alt er perfekt. Gruppelederen i Frp mener tiden har løpet fra Vestre Aker på flere områder.

- De østlige bydelene har vært langt flinkere enn oss. Sammenliknet med dem har vi en eldgammel infrastruktur. Norge går med 400 milliarder i overskudd. Spør du den yngre generasjonen om hva de vil investere i, så svarer de infrastruktur, sier han og drømmer litt til.

Da ser han for seg at Holmenkoll-banen får T-bane-standard. At biltrafikken glir lettere, og at køene helt opp til Bogstad gård blir mindre. Holmesland synes også det er vel og bra med sykkelvei i Sørkedalsveien. Men liker ikke at den tar beslag på hagearealet til folk.

- Presset på marka er ti ganger større enn tidligere. Før var det snø nede ved Bogstad. Du kunne gå på ski derfra og opp i marka. Det kan du ikke lenger.

Logistikk på hjernen

På jobb tenker Holmesland logistikk. Hodet hans er innstilt på å løse problemer. Hele tiden. Han tenker løsninger hver gang han ser et trøblete kryss.

- Ja. Jeg er jo opptatt av å finne løsninger som gjør at ting flyter bedre, og at det fungerer. Det er jo jobben min.

Derfor blir han av og til litt frustrert når lokalpoltikken ikke fungerer like effektivt som næringslivet.

- Det er store forskjeller på politikk og næringsliv. Politikk fungerer på en helt annen måte. Jeg skulle gjerne sett flere fra næringslivet drive bydelspolitikk. Men hvis du jobber 110 prosent blir det rett og slett ikke tid til å sette seg inn i saker. Eller delta på møter. Stort sett er det folk i frie yrker som har tid til til lokalpolitikk, slår sivilingeniøren fast.

Bygningsråd i rullestol

Holmesland mener Vestre Aker har helt klare utfordringer. Han titter ut av vinduet og ser et landskap som ikke er helt lett for rullestolbrukere. Holmesland hadde gjerne sett hele bygningsrådet i Oslo prøve seg som rullestolbrukere for en dag. Han tror de hadde slitt med å ta seg fram.

- Vi må tenke integrering og legge til rette for blant andre handicappede. De blir ofte satt i bås. De havner på siden av samfunnet, slår han fast.

Kanskje på vippen

Samtidig gleder han seg over den poliitiske enigheten om satsingen på eldreomsorgen.

- Det er positivt at alle vil satse på eldresenteret og på at folk skal få bo hjemme lenger.

Og så drømmer han litt til. Om en plass på vippen i bydelsutvalget. Og kanskje litt mer.

- I dag er det vanskelig å få gjennomført noe uten å ha med Høyre. Vi har en ambisjon om å komme i vippeposisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.