RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikere bærer bøsser

Forberedelsene for TV- aksjonen 2005 er i full gang. Den lokale innsamlingskomiteen på Stovner ønsker hele bydelsutvalget som bøssebærere.

Stovner: Det er medlem i den lokale innsamlingskomiteen på Stovner, Jens Helgebostad som kom med utfordringen på siste BU-møte.
- Jeg inviterer BU medlemmer til å være 15 av de til sammen 122 bøssebærere på Stovner og gi skikkelig bidrag til årets TV aksjon, sier Helgebostad.
Samtidig utnevnte han BU lederen Tore Ludt til lokal ambassadør for TV aksjonen.
- Vi ønsker å involvere mennesker som er tydelige i nærmiljøet. Det kan ha en symbolsk verdi og skape litt blest om saken, sier Helgebostad.

Også politiet

Stasjonssjef på Stovner politistasjonen, Bjørn Hanser er også blant de som skal være lokale ambassadører.
- Vi ønsker å få med også rektorer på skolene, sogneprester i menighetene og idrettsutøvere. Vi håper at dette skal gi en positiv effekt på andre, sier Helgebostad.
Ønske om å inkludere lokalpolitikere i TV aksjon som bøssebærere var ikke diskutert i BU men Tore Ludt mener at mange kommer til å være med.
- Det trenger vi ikke å diskutere en gang, det er selvsigende at vi stiller opp, sier Lundt.
Bydelsdirektøren Maria Brattebakke kommer også til å ta ta del i innsamlingsaksjonen.
- Jeg ønsker å oppførdre alle ansatte i kommunen å delta i aksjonen.

Vold mot kvinner

Årets TV-aksjonen går under navnet Drømmefanger og skal bekjempe vold mot kvinner.
Hver tredje kvinne i verden blir utsatt for seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av livet. Overgrepene skjer i alle kulturer og sosiale lag, mot så vel små jenter som voksne kvinner. Volden finnes overalt. Men det gjør ikke hjelpetiltakene. Der fattigdommen er størst, er tilbudet dårligst. Hver historie er forskjellig. Enten den er fra Latin-Amerika, Afrika, Midt-Østen, Asia, Øst-Europa eller et sted i Norge for den saks skyld. Men hver historie er også lik. For alle som er rammet bærer på den samme drømmen: Om å kunne våkne hver morgen til en hverdag uten vold.
De som ønsker å være bøssebærere kan melde seg på telefon 02025 og taste inn postnummeret sitt. Da vil de få informasjon om tid og sted for oppmøte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere