RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikere krever flere oppklarte saker

Politikerne i bydelen ønsker at Majorstua politistasjon skal prioritere oppklaringen av vinningsforbrytelser bedre. Politiet mener tallene på slike saker har gått ned.

MAJORSTUEN: Politikerne i bydelen har rettet kritikk mot Majorstua politistasjon og bedt om opprioritering av vinningssaker. Majorstua politidistrikt har lavest oppklaringsprosent i Oslo. Dette har bydelen tatt tak i. Bydelsutvalget formulerte sin uttalelse og sendte den til Majorstua politistasjon før sommeren. Her ba politikerne om opptrapping på bakgrunn av beboernes trygghetsfølelse og belastningen dette har ført til for kommunale og private tjenesteapparater. I uttalelsen ble det bedt om et svar innen september med hvilke tiltak som kan igangsettes.

Grunnløst?

I Bydel Frogner har tallene minsket. I første halvdel av 2005 var det registrert 40 innbrudd, i år har er tallet nede på 27, sier Vidar Dahl, stasjonssjef ved Majorstua politidistrikt.

Dette skal være en følge av det forebyggende arbeidet. Politiet har oversendt sitt svar til bydelen og opplyst om tallene. Her fortelles det også at Oslo politidistrikt har utvikler proaktive arbeidsmetoder for å forhindre kriminalitet.

Det forebyggende arbeidet er veldig viktig og har blitt veldig bra. Dessuten så jobber vi godt om det er opplysninger i en sak. Hos oss blir det registrert mange anmeldelser uten opplysninger, sier Dahl.

Forebyggende arbeid går ut på blant annet overvåkning av steder, miljøoppsikt og instruksjoner av beboere.

Noen har vinduer åpne, dører ulåst og verdisaker i biler. Vi jobber med at beboere skal huske på disse tingene. I tillegg er vi flinke til å komme frem til steder som er utsatte for innbrudd, sier stasjonssjefen.


Ikke fornøyd

Dette må dokumenteres, noe som ikke er gjort, sier Bjarne Ødegaard, leder av Bydelsutvalget. Han mener politiets respons er vag.

Argument vi har fått, er at vold må prioriteres fremfor ran og innbrudd. Det er ikke slik vold her som andre steder i byen, mener han.

Forslagstiller til utarbeidingen av kritikken, Hans Borge (H), er heller ikke fornøyd med svaret.

Svaret virket litt "goddag mann økseskaft", mener Borge, som er vararepresentant i bydelsutvalget.

Vinningsforbrytelser er et problem og det blir ikke tatt alvorlig nok. I vest er det en større andel av slike forbrytelser enn vold, mener Borge.

Han er usikker på hva bydelen kan gjøre for å bedre kapasiteten politiet ber om.

Vi har ingen instruksjonsmyndighet ovenfor politiet. Min hensikt var å sette dette på dagsorden, forteller Borge og legger til at det kan være mange saker som ikke anmeldes når man merker lite respons fra politiet.

Det er viktigere med gode oppklaringsprosenter enn høyere straffer, mener Høyrepolitikeren.


Tett på

Borge har selv kjent det på kroppen. Han ble selv nedprioritert, enda opplysningene lå på bordet.

En henger ble fratjålet fra Drammen flyklubb utenfor boligen til et av våre medlemmer. Vitner så dette og registrerte bilnummeret, samt bilmerke og farge. Ingenting ble gjort, forteller Borge.

Saken ble meldt ifra til Majorstua etterforskningsavsnitt i 2005.

Flyklubben kunne til slutt melde i fra til politiet med navnet på gjerningsmannen, og klare beskrivelser av hendelser, ble det fortsatt ikke gjort noe med saken.

Vi hadde navnet og bilnummeret. Dette burde være nok til å få tatt gjerningsmannen. Vi fikk tilbake hengeren, fordi vi fant den selv, forteller en oppgitt Borge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere