RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikere og politi: Delte meninger

Verken kommunen eller politiet har foreløpig grepet inn overfor bosetterne i Skar leir.

OSLO: – De har oppført seg pent hittil, og vi har ikke noe å utsette på dem. Derfor ser vi ingen grunn til å gripe inn, sier stasjonssjef på Majorstua politistasjon, Arne Solberg.

Nordre Akers lokalpolitikere er delte i synet på Bosetterne. SVs Asle Reium sier han har sympati for ideen om en økologisk bosetting og ønsker at kommunen skal se nærmere på hvordan de kan innpasses i de videre planene for leiren. Ivar Christiansen i Ap har snakket med bosetterne og har sans for ideene deres. Han understreker at mye likevel må på plass før en lovlig bruk av leiren kan komme i gang. Han håper likevel dette kan føre til en fortgang i prosessen.

Venstre har sympati for ungdommenes miljøbevissthet, men mener det er uakseptabelt at de har tatt seg til rette.

– De burde spurt eieren først, og kunne ha brukt oss lokalpolitikere til å hjelpe seg, sier May-Brith Døssland. BU-leder Bent Gether-Rønning (H) i Bydel Nordre Aker er krystallklar:

– Vi ikke kan godta at noen, verken stat, kommune, organisasjoner eller privatpersoner, tar seg til rette på denne måten.

Østkantavisa har prøvd å få kommentarer fra næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp). Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) uttalte søndag til VG at byrådet ikke vil gå i noen dialog med ungdommene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere