*Nettavisen* Nyheter.

Politikere venter på stasjonsutredning

Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H) etterlyser Plan- og bygningsetatens utredning om Majorstuen t-banestasjon.

MAJORSTUEN: Etter folkemøtet, den såkalte charretten, i 2004, angående flytting av Majorstuen t-banestasjon og underjordisk stasjonsområde på Valkyrien, ble bydelspolitikere og andre interessenter lovet en utredning om forholdet fra Plan- og bygningsetaten.

Jeg kan ikke se at de i løpet av disse tre årene har gjort noe som helst, sier Bjarne Ødegaard.


Knutepunkt

Det er bred enighet i de politiske partiene i bydelen om at t-banestasjonen må legges under bakken, slik at området der stasjonen er i dag, blir frigjort og kollektiv- og biltrafikk i området kan forbedres. Det er gått tre år siden charretten, og Ødegaard etterlyser fremdrift i saken.

Vi kan ikke gjøre annet enn å vente. Under charetten var det stor entusiasme for prosjektet, og en utredning ble lovet interessentene i løpet av 2005. Når vi ikke hører noen ting på tre år, føler jeg vi er blitt ført bak lyset, sier Ødegaard. Han mener det ikke er noen vits for politikerne å snakke om hvilke tiltak som skal gjøres før man får en rapport å jobbe ut i fra.

Hvis etaten ikke har ressurser, er det for så vidt greit, men da må de i hvert fall melde fra til interessentene. Tiden løper, og hele Majorstukrysset, med kollektivtrafikk og andre utfordringer knutepunktet har, må forbedres, sier Ødegaard.


Ut på anbud i EØS

Sporveien er eier og drifter stasjonsområdet på Majorstuen, og har ansvar for den tekniske og økonomiske utredningen om mulig flytting av stasjonen. Plan- og bygningsetaten har ansvar for planlegging og fremdrift av videre utbygging av stasjonsområdet..

Det er en stor utredning som skal gjøres, og anbudskonkurransen må utlyses i hele EØS-området, sier informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten, Dagny Gärtner Hovig. Hun forteller videre at det er ferdigstilt et utredningsprogram og anbudsdokumenter for en konkurranse.

Den utlyses i løpet av første kvartal i år, og vi håper å finne en konsulent i løpet av våren, sier Hovig. Hun tror selve utredningen tidligst er ferdig ved årsskiftet og sier ingen videre planlegging av stasjonsområdet vil skje før stasjonens fremtid er avklart. I siste ledd er det en politisk vurdering og beslutning.

De som venter på flytting av stasjonsområdet, må smøre seg med tålmodighet, avslutter informasjonssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.